Per direct heeft vrijdag (23 maart) wethouder Jeroen Brandes (PvdA) zich terug getrokken uit het college van B&W. Volgens een uiterst korte verklaring van de gemeente lagen ‘zwaarwegende persoonlijke redenen’ daaraan ten grondslag. De lijsttrekker van de PvdA keert ook niet terug in de gemeenteraad.

Brandes was voor een toelichting op zijn besluit vrijdagavond niet bereikbaar. Ook wethouder Herbert Raat, lijstrekker van de VVD, onder wiens leiding de onderhandelingen over de nieuwe coalitie plaatsvinden, wil over de kwestie niets kwijt. Media zullen het met de korte verklaring van de gemeente moeten doen, zegt hij. “Ik kan er niets over zeggen.”

Volgens hem is de PvdA wel betrokken bij de besprekingen over de nieuwe coalitie. Tot die er is, nemen de drie overige wethouders de taken van Brandes over. De gemeente wil geen mededelingen doen over het vertrek van de bestuurder en de persoonlijke redenen die daarvan de oorzaak vormden.

Als wethouder was hij onder neer verantwoordelijk voor jeugd, jeugdzorg, welzijn, verkeer en vervoer, parkeren, gemeentelijke dienstverlening en de Amstelveenlijn. Hij werd vaak gezien in de wijken en wijkcentra. Een zoon van Jeroen en Andrea Brandes is een door Ajax ontdekt jeugdig voetbaltalent, dat bij die club een opleiding volgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.