Vier dagen na de aankondiging moest de  BuurtBistro van Stadsdorp Elsrijk de mogelijkheid zich online aan te melden voor de buurtpicknick (lunch) op woensdag 12 augustus al sluiten. Het we het aanmeldformulier verdween dus. Veertig mensen, van wie de jongste drie jaar oud en de oudste 80+ was, streken neer op het grasveld naast het Openluchttheater. De organisatie spreekt van een ‘groot succes’.

Het was de eerste buurtpicknick in Elsrijk. Bertie Schouten en Marion Timmers van de Buurtbistro zorgden samen met wijkcoach Sacha de Ruiter voor het culinaire feestje. “De dames van de buurtbistro hebben er een echt feestje van gemaakt”, meldt Stadsdorp Elsrijk. “Van salade tot vers gemaakte wraps en natuurlijk mocht een flesje water met dit warme weer niet ontbreken.”

Cake

Eén gezin had cake gebakken en deelde daarvan uit om kennis te maken met de mensen in de wijk. Volgens de wijkorganisatie zijn tijdens de picknick allerlei nieuwe contacten gelegd, nieuwe ideeën ontstaan en leerden mensen in de buurt elkaar beter kennen. Stadsdorp Elsrijk spreekt van een goed initiatief dat de sociale samenhang in de wijk stimuleert.

De dames van de Buurtbistro denken nu na over een volgende buurtpicknick, die via facebook, instagram en twitter wordt aangekondigd. Opgaven door digitale nieuwsbrief van Elsrijk: info@stadsdorpelsrijk.nl. Wijkcoach Sacha de Ruiter sacha@stadsdorpelsrijk.nl, telefoon 06-40041272.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.