Er mag dan in de Tweede Kamer een uitgebreid debat zijn geweest over (nieuwe) corona-maatregelen nu de besmetting weer oploopt, Actief voor Amstelveen (AVA) heeft B&W schriftelijk gevraagd hoe het in Amstelveen zit met invaliden en mensen met een verstandelijke beperking. Die zijn volgens AVA-raadslid Jacqueline Höcker een risicogroep van kwetsbaren, waarmee nauwelijks rekening wordt gehouden en waarvoor meer aandacht moet komen.

Jacqueline Höcker

De door haar bedoelde groep wil wel anderhalve meter afstand houden, handen wassen en andere maatregelen naleven, maar in de praktijk lukt dat vaak niet, meent zij te weten. Bijvoorbeeld omdat desinfectie-apparaten vaak te hoog zijn afgesteld voor mensen in een rolstoel en valide mensen te weinig afstand houden. “En zo zijn er veel voorbeelden”.

Erbij hangen?

Tijdens de Coronacrisis kregen ouderen in verpleeghuizen terecht aandacht, zegt ze, maar minder validen en mensen en met een verstandelijke beperking veel minder. “Het lijkt er op dat deze groepen er qua aandacht vaak maar een beetje bij hangt”, meent Höcker.  “In Amstelveen wordt ook geen extra informatie verstrekt via waarschuwingsborden en in de media over hoe met deze groepen rekening kan worden gehouden om te voorkomen dat zij besmet raken.”

Parken

Zij wil weten of B&W al wat gedaan hebben om de door haar bedoelde doelgroepen onder de aandacht te brengen in verband met het voorkomen van besmetting door het Coronavirus. En of het college bereid is publiekelijk te vragen of men op straat, in winkelcentra, gedurende huisbezoeken, in parken en andere plaatsen rekening met hen te houden. Ook vraagt zij of en hoeveel klachten er bij de gemeente zijn binnen gekomen over het naleven van de corona-maatregelen in de omgeving van deze risicogroepen en waaruit die klachten dan bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.