Ook het Amstelveens Poppentheater krijgt nu een garantiesubsidie. Het, zoals alle culturele instellingen, zwaar door de coronamaatregelen geraakte theater ontvangt het € 42.000 voor inkomstenderving en innovatie.

Op die manier kan het nettoverlies van de sluiting tot het einde van het jaar enigszins worden gedekt. Het theater moest noodzakelijke aanpassingen doen en een innovatief aanbod ontwikkelen binnen de beperkingen van de anderhalve meter-samenleving.

Samenwerking

Het Amstelveens Poppentheater is volgens cultuurwethouder Herbert Raat goed bezig met het noodzakelijke buiten de gebaande paden te denken.  “Ook zoekt het samenwerking op met onder andere het Cobra Museum en Museum Jan. Dat is belangrijk om samen deze crisis door te komen en daarmee tegelijkertijd een breder publiek te kunnen aanspreken.”

Toekomst

Het poppentheater wil innoveren om toekomstbestendig te worden en een breder lokaal publiek aan te spreken. Daarom zet de directie onder meer in op een televisieprogramma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar op (overigens onder druk van de gemeente binnenkort verdwenen) RTV Amstelveen en pop-uptheater op instellingen voor gehandicapte kinderen en in Museum Jan. Daarnaast heeft het Poppentheater in juli een extra zomerprogrammering gedraaid om iets extra’s te doen voor de kinderen en ouders die het theater drie maanden hebben moeten missen.

Fondsen

Het Poppentheater heeft naast de garantiesubsidie een aanvraag ingediend voor kwijtschelding van de huur of gemeenschappelijke lasten waarvoor het college op 28 juli de voorwaarden heeft vastgesteld. Ook doet het een tweede aanvraag voor de landelijke TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) voor een tegemoetkoming in de vaste lasten. Het Poppentheater ontvangt al een overbruggingssubsidie van het Fonds Podiumkunsten in het kader van de SKIP-regeling (Kleinschalige en incidentele programmering).

Foto: vlnr wethouder Herbert Raat, Joris Thomassen (Poppentheater), raadslid Anne Mieke van der Vet (D66), Rubiah Balsem (gemeente) en Myrthe Schuuring ( theaterdirecteur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.