Marina Casadei

Op de fracties van SP, Actief voor Amstelveen, CDA en GroenLinks na stemde heel de gemeenteraad tegen een door Marina Casadei ingediende motie om bij het jeugdbeleid ook te letten op jongeren die (nog) geen problemen hebben, maar intussen wel tot een gezin met een laag inkomen behoren. Het kwam aan de orde bij een rapport over een onderzoek van de Rekenkamercommissie, die er niet omheen kon dat de relatie met andere beleidsvelden (zoals sport en cultuur) onduidelijk en de doelgroep niet goed in beeld is.

Ook is er weinig zicht op het effect van het jeugdbeleid. Maar de VVD-er Zwart

Bas Zwart

bleef er bij dat er voor de door Casadei genoemde groepen voldoende is te doen. Die kunnen bijvoorbeeld naar sportverenigingen. Volgens hem voorziet ook het coalitie-akkoord daarin. Waarop Casadei zei dat zij nu sprak over het rapport van de Rekenkamercommissie en dat de door haar bedoelde brede groep jongeren, die zeggen niets te hebben aan buurtcentra, daarin niet voorkomt. “Op deze manier is de gemeente er alleen voor mensen die het moeilijk hebben, maar ik wil de aandacht vestigen op ándere jongeren uit gezinnen met een minimaal inkomen.” Zij wilde onder meer wijkcentra stimuleren om meer laagdrempelige activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor jonge tieners te organiseren. “Wij hebben het over welzijnsvoorzieningen in de wijken”, zei Casadei, die vindt dat ook jongeren bij de sociale cohesie daar moeten worden betrokken.  “Wie de weekagenda van Participe bekijkt, ziet dat en nauwelijks activiteiten voor de jeugd zijn.”

Onvoldoende

Ilika Polderman

Raadslid Ilika Polderman van GroenLinks deelde kennelijk die mening. Het jeugdbeleid moet niet alleen zijn gericht op jongeren met problemen, vond ze.  Dat was het ook van de mening van Sandra van Engelen van het CDA. Volgens hen is het jeugdbeleid gericht op hulpverlening aan kwetsbare jongeren en niet op het welzijn van de jeugd in het algemeen. Ook ambtenaren en maatschappelijke organisaties waarmee de gemeente werkt vinden dat en moet worden gekeken naar de 80% van de jongeren met wie het goed gaat, in die zin dat zij geen hulp nodig hebben, stond er in de motie. Hun welzijn is in het rapport van de Rekenkamercommissie onvoldoende meegenomen, vindt Casadei. Maar de meerderheid van de raad dacht er kennelijk anders over.

 

 

2 REACTIES

  1. Beetje domme zienswijze van de hr. Zwart. Je kunt dit beter zien als een vorm van preventie, wat,in het geval van problemen heel wat uitgaves kan voorkomen.

  2. “Op de fracties van SP, Actief voor Amstelveen, CDA en GroenLinks na stemde heel de gemeenteraad tegen.”

    Dat is toch niet de hele raad?

    Gelukkig zijn er partijen die hun opdracht serieus nemen, die wat verder kijken en die wél hun verantwoordelijkheid nemen voor gevolgen die zij kunnen voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.