Begin volgend jaar wordt het noodzakelijk gewijzigde bestemmingsplan voor de nieuwbouw van woningen op plek van het bestaande Hewlett Packard-hoofdkantoor aan de Startbaan aan de gemeenteraad voorgelegd, schrijven B&W. In de brief aan de raad wordt ook gemeld dat gemeente en projectontwikkelaar het eens zijn geworden over het bouwplan, een uitwerking van de door de gemeenteraad vorig jaar goedgekeurde Startnotitie. Daar stemden overigens de oppositiepartijen GroenLinks en SP tegen, omdat er wéér geen sociale huurwoningen komen, zoals Lennart de Looze (GroenLinks) zei.

De bouw, die zeven hoge gebouwen omvat, behelst 552 appartementen in de middeldure en dure sector; in beide sectoren worden zowel huur- als koopflats aangeboden. Er komen 92 koopappartementen in het dure segment en 102 in het zogenoemde ‘middeldure’, waarvoor men nog altijd € 363.000 moet betalen voor één slaapkamer. VVD-raadslid Paul Feenstra vond dat destijds een alleszins acceptabel bedrag, in tegenstelling tot de tegenstemmers.

Voor het lage middeldure huursegment (maximaal € 900 per maand) blijven 270 woningen over en voor het hoge in die categorie 88 (maximaal € 1100 per maand). Er zijn 613 parkeerplaatsen bij gepland, overigens minder dan de parkeernorm.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.