Terwijl het aantal werklozen door de coronacrisis snel stijgt, heeft de meeste kans op werk in de regio Amsterdam, waartoe Amstelveen behoort, in ICT, Techniek en Zorg en Welzijn. Dat heeft uitzendbureau Randstad berekend. Eigen kwam die met cijfers over Noord-Holland, maar in die provincie is deze regio het dominantst zegt dat bedrijf.

In heel Noord-Holland waren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 35% minder vacatures. De krimp van het vacatureaanbod deed zich voor in alle vakgebieden, maar er bleven er toch het meeste over in techniek, de bouw en Zorg & Welzijn. In commercie en verkoop liep het aantal vacatures met 44% terug.

HBO

In Noord-Holland is veel vraag naar medewerkers met hbo-niveau in vergelijking tot het landelijk gemiddelde. Ondanks een landelijke krimp in vacatureaanbod in alle vakgebieden, blijft in bepaalde beroepsgroepen veel vraag naar personeel. Om die aanhoudende schaarste op te lossen, zet de Randstad haar initiatief voor scholing en omscholing van mensen door.

Behalve in ICT blijft ook de vraag in het onderwijs onverminderd hoog. In absolute zin is er nog steeds de meeste vraag naar personeel met minimaal mbo-niveau.

Flex

Landelijk heeft Randstad de afgelopen periode met 14.000 flexwerkers een ontwikkelgesprek gevoerd om ieders persoonlijke mogelijkheden voor omscholing naar ander werk te bespreken. De HR-dienstverlener biedt kandidaten verder nog een breed scala aan online trainingen om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren. In 2019 zijn er 13.000 flexwerkers via vakopleidingen opgeleid en in het eerste halfjaar van 2020 ruim 4000.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.