Zondagmiddag 23 augustus (16.30 uur) wordt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a het eerste concert van een nieuw seizoen gegeven door de sopraan Charlotte Houberg en pianiste Heleen Vegter. Vooraf aanmelden is wegens de coronamaatregelen verplicht. Het concert staat geheel in het teken van een vakantiereis door Zuid-Europa.

Sole e Amore (zon en liefde) geven Charlotte Houberg en Heleen Vegter hun concerttoernee als titel. In liederen van onder meer Fauré, Granados en Puccini klinken zoete Franse melodieën, wordt men begroet met Italiaanse uitbundigheid en Spaans temperament. Een afwisselend programma voor iedereen die van de zomer houdt.

Operaster

Charlotte Houberg is een rijzende operaster die behalve in operarollen, ook veel gevraagd wordt voor oratoria en die graag liedrecitals geeft. Pianiste Heleen Vegter is gespecialiseerd in liedbegeleiding en weet met de klankkleuren van de piano telkens wisselende sferen op te roepen.

Fonds

Het Fonds voor de Podiumkunsten sponsort het concert in deze voor musici moeilijke tijden. Vanwege de 1,5 meter kunnen er namelijk niet veel mensen komen luisteren. Voor het publiek betekent dit ook dat ieder zich vooraf moet aanmelden. Dat kan via het aanmeldingsformulier op de website van de Kruiskerk of via een mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl. Men krijgt een bevestiging. De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte. Overigens kan men het concert ook thuis via de website van de Kruiskerk beluisteren (www.kruiskerk-amstelveen.nl), aanvang 16.30 uur. Het blijft daar één week staan.

Foto van Mel Boas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.