Donderdag hield het gemeentelijke ontwikkelprogramma voor startende ondernemers ZAAI, uiteraard weer zonder de media toe te laten, er voor de eerste keer een internationale netwerkbijeenkomst. Daarbij werden lokale en internationale ondernemers uit Amstelveen met elkaar werden verbonden, meldt achteraf een nietszeggend persbericht, waarin bijvoorbeeld het aantal deelnemers aan de bijeenkomst ontbreekt.

De media waren niet uitgenodigd, maar kennelijk wel vertegenwoordigers branche- en belangenorganisaties, zoals de Ondernemersvereniging Amstelveen, de Indian Business Chamber en de Bright Future Foundation. Plus de ‘ZAAI-lingen’ uit 2023 en 2022. Waar de bijeenkomst werd gehouden blijft ook geheim.

Vernieuwing

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) concludeerde dat meer dan 18 nationaliteiten het ZAAI programma volgden. “Startende ondernemers zijn belangrijk voor de vernieuwing van de Amstelveense economie.” Volgens hem reikt het ZAAI-programma starters kennis aan om de ondernemersvaardigheden en –capaciteit te versterken en brengt hen in contact met ervaren ondernemers. Netwerken is daarbij heel belangrijk voor starters, vindt de wethouder, die opnieuw stil stond bij het internationale karakter van de stad, met 142 nationaliteiten.

 Bedrijfsbezoeken
Voorafgaand aan de netwerkbijeenkomst waren de ZAAI-lingen te gast bij Het Hoofdkwartier Koffiebranderij, meldt het persbericht. Er stond ook een bezoek aan kwekerij RM Plants aan de Meerlandenweg 22 op het programma, waar eigenaar Rémi van Adrichem over zijn manier van ondernemen vertelde. Hij wekt volledig zijn eigen elektriciteit op, heeft een ondergrondse waterberging en de kassen worden verwarmd met warmtepompen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.