Op de Willem Alexanderschool aan Orion werd maandagochtend het startsein gegeven voor de Week van het Verkeer voor scholieren. Leerlingen van de school kregen het Verkeerslabel Ster in het Verkeer. De Willem Alexanderschool is een van de 70 deelnemende scholen aan de Week van het Verkeer in de Vervoerregio Amsterdam.

Met het thema ‘Laat je zien’ zijn er deze meer dan 300 verkeersactiviteiten voor alle leerlingen in de Vervoerregio.

Buurtfeest

Het was eigenlijk een buurtfeest, met een fanfare en een parade met de leerlingen. Schooldirecteur Angelique Levy en de leerlingen kregen uit handen van wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer) het Verkeerslabel Ster in het Verkeer uitgereikt.

Dat label geeft aan dat de school zich het hele jaar door actief inzet voor de verkeersveiligheid van de leerlingen. “Het is heel goed dat er op school veel aandacht is voor verkeerslessen”, zei Raat. “Je kunt niet vroeg genoeg leren hoe je moet omgaan met al die drukte in het verkeer.”

Auto laten staan

Maar hij vond het ook belangrijk dat ouders en verzorgers thuis aandacht geven aan verkeersveiligheid. “Bijvoorbeeld door de auto te laten staan en op de fiets of lopend naar school te gaan. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je jezelf goed laat zien.” Daarmee sloot hij aan bij het thema van de verkeersweek.

Opvallen

Het draait dus allemaal om zichtbaar te zijn en op te vallen in het verkeer. De boodschap aan de kinderen is: zorg ervoor dat je altijd goed oplet en dat je opvalt in het verkeer. Dit is de top 5 hoe zij dat doen: Altijd hand uitsteken als ze willen afslaan; zorgen voor werkende vaste fietsverlichting  (wit/geel, achter rood); contact maken met de bestuurder als zij willen oversteken; wegblijven uit de dode hoek van een vrachtwagen; opvallende kleding dragen.

Verkeersactiviteiten

Tijdens de Week van het Verkeer zijn er wel 300 verkeersactiviteiten op de 70 deelnemende scholen. Om er een paar te noemen: testen van kennis in de interactieve video met Nina en Fedde, leerlingen van de Willem Alexanderschool, doen van de Verkeerschallenge, les om te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur ziet vanuit zijn cabine in de dode hoek en fietscompetitie KM-vreters waar kinderen de uitdaging aangaan zoveel mogelijk op de fiets naar school te komen en zo fietservaring op te doen. Kijk voor nog meer activiteiten op weekvanhetverkeer.nl/lesmateriaal/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.