Ze werden de laatste jaren een beetje heen en weer geslingerd, maar woensdag kwam er toch weer een psychiatrische kliniek van GGZ Ingeest in Amstelveen. De ongeveer 40 patiënten (van wie 20 in een gesloten afdeling) werden uit Amsterdam verhuisd, maar eigenlijk was de (her) opening aan de Laan van de Helende Meesters voor het personeel al vrijdag verricht (foto). Daar was ook wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn bij.

Er waren wel allerlei mooie plannen geweest, vertelden directeur Bouke Wijnsdorp en locatiemanager Menno Wikman, maar die moesten om onder meer financiële redenen terug worden gedraaid. Om vervolgens met een bescheidener plan toch aan de slag te kunnen. Overigens was het voor Wijnsdorp een beetje een afscheid van de regio is in tweeën gesplitst voor Ingeest en het gedeelte in Amstelveen valt nu onder Benjamin Martens.

Schrikken

Overigens bezoeken duizenden mensen GGZ Ingeest en zijn er ook klinieken van die organisatie in onder meer Hoofddorp en Haarlem. Er zijn zo’n 1300 medewerkers. Eigenlijk kon men op basis van de nieuwe plannen in Amstelveen pas na de zomer beginnen met verbouwen. Ondanks de vele onzekerheden bleven de medewerkers zich volop inzetten, zei Wikman, die hen daarvoor bedankte. Het was volgens hem wel schrikken geweest toen de ver gevorderde eerdere plannen niet door konden gaan. “Maar ruim een jaar later vieren wij nu toch de heropening.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.