VVD-minister van onderwijs Dennis Wiersma bezocht maandagochtend het Amstelveen College aan de Sportlaan om daar kennis te maken met een bijzondere vorm van technisch onderwijs, verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf RobotWise, en om de plannen te bekijken voor het vernieuwde Medialab van de school. RobotWise legt zich toe op talentontwikkeling met robots voor scholen en bedrijven.

Maar natuurlijk waren daar in campagnetijd partijgenoten van hem bij, zoals vicefractievoorzitter Jet Smit, raadslid Elisa De Marco en de kandidaat Statenlid Gerda Bakker (plek 3 op de kandidatenlijst).

Medialab

Wiersma werd ontvangen door de rector Wrister Grommers van het Amstelveen College en locoburgemeester (en VVD-wethouder) Herbert Raat.  De minister kon zelf ervaren wat RobotWise kan betekenen voor het onderwijs door ook zelf samen aan te schuiven bij de leerlingen. Ook zei hij onder de indruk te zijn van de plannen voor vernieuwde Medialab en de hedendaagse techniek waar de leerlingen mee in aanraking komen.

Mobiele telefoons

Het bij de les houden van kinderen is steeds vaker een uitdaging voor de docenten doordat er te veel afleiding voor de kinderen is, voornamelijk die van mobiele telefoons. Lagere onderwijsprestaties, lagere cijfers, afleiding en verminderde concentratie blijken het gevolg te kunnen zijn van de aanwezigheid van telefoons in de klas.

Minister Wiersma heeft de scholen daarom opgeroepen te kijken of zij een verbod van het gebruik van mobile telefoons in overweging zouden willen nemen. Het Amstelveen College heeft deze handschoen opgepakt. De reacties van de ouders zijn voornamelijk positief, zegt de school. Die heeft ook toe dat de leerlingen er iets anders in staan. “Maar dat mag geen verassing zijn.”

Aanpak

De minister was blij met het initiatief van het Amstelveen College en is zeer benieuwd naar de aanpak en de resultaten daarvan in de komende periode.

Foto (vlnr): locoburgemeester Herbert Raat, Annemieke Pieterse van RobotWise, vicefractievoorzitter VVD Jet Smit, VVD-raadslid Elisa De Marco, directeur Darshan Sloot van Ondernemersvereniging Amstelveen, VVD-kandidaat Gerda Bakker voor Provinciale Staten, eigenaresse Tamar Neter van RobotWise, onderwijsminister Dennis Wiersma en rector Wrister Grommers van het Amstelveen College.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.