Op zondag 5 maart zal om 16:30 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, in een muzikale vesper een uitvoering van het ‘Miserere mei, Deus’ in c-klein van Johann Adolph Hasse klinken. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers te kunnen blijven organiseren.

‘Miserere mei, Deus’ (wees mij genadig, Heer) zijn de beginwoorden van Psalm 51 in het Latijn.

40 dagen

Het is in de christelijke traditie een van de psalmen die horen bij de veertigdagentijd, de periode van bezinning en inkeer voor Pasen. Het Miserere is vooral in de Renaissance en Barok vaak op muziek gezet – het bekendst is dat van Allegri uit ca. 1630 -, maar ook in onze moderne tijd gebeurt dat nog met regelmaat, bijvoorbeeld door Pärt.

Het Miserere van Hasse is een barokke versie. De uitvoering ervan gebeurt door een barokensemble en het vocaal ensemble Linguae atque cordis onder leiding van Bert ’t Hart. Liturg in deze vesper is de ziekenhuispredikant ds. Bert Griffioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.