Samen met de andere gemeenten in Amstelland-Meerlanden heeft Amstelveen een Economische agenda en een uitvoeringsprogramma daarvan. Die bevat behalve een terugblik op vorig jaar ook plannen voor 2019. Volgens wethouder Flor Gordon (Economische Zaken) is de samenwerking gericht op behoud en versterking van een goed klimaat voor ‘bedrijven van mainports tot starters’.

Amstelland-Meerlanden (AM) is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). “De eigen economische kracht van Amstelland-Meerlanden wordt gevonden in onder andere de thema’s Duurzame en circulaire economie, Toerisme, Greenport, Schiphol, Starters en arbeidsmarkt”, zegt Gordon. “Dit zijn thema’s die de deelregio uniek maken of waarop juist nog veel potentieel te vinden is en die gemeentegrenzen overschrijden.”

Door regionale economische samenwerking in de AM regio heeft de gemeente Amstelveen toestemming gekregen van de Provincie Noord-Holland om het bedrijventerrein Amstelveen-Zuid tot ontwikkeling te brengen.

Resultaten

Op het gebied Beleidsontwikkeling zijn er diverse rapporten en onderzoeken gedaan die nodig zijn om de economie te versterken. Ook zijn de zes gemeenten bezig met een onderzoek naar werklocaties in regio Amstelland-Meerlanden. Hierdoor kunnen zij inspelen op veranderende markten. Voorts is er een Marktconsultatie werklocaties AM regio en een Quickscan Toeristische positionering AM regio gedaan.

ZAAI, een programma voor startende ondernemers, is directe oogst van de samenwerking. Er was een lustrumevent van dat programma. Financieel levert de samenwerking volgens de gemeente ook veel op, onder andere door de subsidie Onderzoek Toekomstbestendige Werklocaties van de provincie Noord-Holland. De samenwerking is ook belangrijk voor het bestuurlijk netwerk, zegt zij. Wethouder Gordon is namens de AM regio vertegenwoordiger van het Bestuurlijk regionaal Overleg Platform Economie Metropoolregio Amsterdam.

Zie ook de nieuwe AM website: www.amstelland-meerlanden.nl/themas/economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.