VVD-ers onder elkaar, maandagavond (20 mei) in Breukelen. VVD-wethouder Herbert Raat en de fractievoorzitter van zijn partij in de gemeenteraad, Kees Noomen, waren daar tijdens een diner aan de vooravond van de Europese verkiezingen premier Mark Rutte.

Het diner werd georganiseerd door de Clubs van 100 in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en werd gegeven in Koetshuis de Zadelhoff. Volgens de VVD in Amstelveen zijn er met de premier ook lokale problemen besproken, zoals de woningbouwplannen in Kronenburg, waar Amstelveen woningen voor studenten wil bouwen. Maar regelgeving over Schiphol, waardoor er geen huizen mogen verrijzen in sommige gebieden rond de luchthaven, kan roet in het eten gooien.

Ledengroei

Volgens een persbericht van de VVD, dat overigens amstelveenblog.nl niet kreeg, is Raat ingenomen met de ontmoeting van de premier, die hier eerder was met een actie-autobus voor de raadsverkiezingen. De wethouder zegt dat Rutte goed op de hoogte is van wat er in de liberale stad Amstelveen speelt. De premier bleek onder meer te weten dat de VVD-afdeling in Amstelveen en Ouder-Amstel de laatste tijd een opvallende ledengroei meemaakt. Volgens Noomen is de dossierkennis van de premier ‘ongekend’.

Op de foto vlnr: Raat, Rutte en Noomen.

7 REACTIES

 1. De groei van de communistische partij in de Sovjet-Unie, China, Oost-Duitsland en Noord-Korea was ook steeds enorm. De afwezigheid van effectieve oppositie zal daar iets mee te maken hebben.

  Onderschat ook niet de invloed van een gelijkgeschakelde pers. Ook in Amstelveen zijn alle media op de hand van ‘de partij’. Een foto van elkaar omarmende partijbonzen van PvdA, GL of SP staat nooit op de voorpagina van Amstelveens Nieuwsblad, Amstelveen en AmstelveenBlog. Zelfs de lokale omroep RTV-A is in feite een partij-orgaan.

  • Correctie: Een foto van elkaar omarmende partijbonzen van PvdA, GL, SP, etc staat nooit op de voorpagina van Amstelveens Nieuwsblad, AmstelveenZ en AmstelveenBlog.

 2. Wat een zurigheid Robert of is het gewoon kinnesinne? Je hebt zeker de foto gezien afgelopen maandag pag 11 links bovenaan in de Telegraaf. Daar zie je een onderdanige blik van Alex Boomgaars richting Jesse Klaver. Het lijkt Noord Korea wel. Ik zal je deze separaat mailen en dan kan JB deze naast de onze zetten met een prijsvraag zoek de verschillen. Wees blij dat de banden goed zijn tussen onze partijtop en de lokale VVD afdeling. Dat kan alleen maar goed zijn voor Amstelveen al is het maar om hulp te vragen hoe we scooteroverlast moeten handhaven in het stadshart. Op wie ga je morgen stemmen?

  • Hè Kees, sta je nou eindelijk met je idool zo mooi op de foto en is het weer niet goed, hè . Toch een hard gelag(ch) voor jou en anderen.

 3. Kees, ik heb bezwaar tegen de innige relatie tussen de lokale VVD en de lokale media. De liberale wethouder heeft die allemaal in zijn zak zitten. Dat is knap, maar het gaat wel ten koste van de democratische verhoudingen in onze gemeente. Een democratie blijft immers alleen evenwichtig, transparant, eerlijk en rechtvaardig dankzij een goed functionerend stelsel van checks and balances. Daarvan is in Amstelveen geen sprake,

  Bestuur, politiek, bureaucratie en journalistiek (of wat daarop moet lijken) delen met elkaar een afkeer van kritiek en tegenspraak door gewone burgers. Die worden genegeerd of publiekelijk afgebrand. Daarom is er ook nog steeds geen openbaar forum voor een open en eerlijk publiek debat over lokale poltieke en maatschappelijke kwesties.

  Bij vorige gelegenheden stond Johan Bos zelf ook op de foto van de VVD-partijbonzen. Was hij dit keer niet uitgenodigd of is hij weggeknipt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.