Maandagochtend (9 januari) stonden fractieleden en anderen van GroenLinks op het Kazernepad bij het Keizer Karel College om fietsers te waarschuwen voor de gevaarlijke situatie daar. Zo gevaarlijk dat het volgens GroenLinks een kwestie van wachten is tot het er misgaat.

De scholen zijn weer begonnen, dus ook het KKC, en volgens raadslid Stieneke Kruijer zit in het fietspad, bij de school, een gevaarlijke bocht. “Wij wijzen alle fietsers erop hoe gevaarlijk dit punt is.” Zij kreeg hulp van burgerraadslid Simon Lutz.

Kerst

Volgens Stieneke Kruijer moet de gemeente nu snel iets doen om het gevaar te beteugelen. GroenLinks vroeg daar voor de kerst al tijdens een raadsdebat aandacht voor dit probleem. Lutz: “Vaak komen fietsers met een te hoge snelheid aan en belanden daardoor in de bocht op de verkeerde weghelft. Als er dan een tegenligger aankomt die niet meer kan uitwijken, krijg je een ongeluk. Het pad is op die plek heel smal. Het is wachten tot het misgaat.”

3 REACTIES

  1. Ah gut, GL heeft ook wat gezien zo tegen de verkiezingen aan, dus je moet weer even van je laten horen. Deze situatie is al jaren waardeloos. Edoch toen hoorden we GL niet

  2. Ik word verblind door die krankzinnige felle lampen van die fat-bikes. Staan veel te hoog afgesteld, net als veel andere fietslampen te hoog staan.

    De wereld gaat ten onder aan: kijk mij, ben ik in beeld. Aandacht is volksziekte nr.1 geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.