Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de bewoners in de Koen van Oosterwijklaan. Aan die straat ligt een drugspand op nummer 50 en AVA wil weten waarom dat nog niet door de burgemeester is gesloten. De fractie heeft daarover schriftelijke vragen aan B&W gesteld.

Michel Becker (AVA)

Het pand geeft al jarenlang overlast en is de politie diverse keren na melding daarvan aan de deur geweest, zegt fractievoorzitter Michel Becker van AVA.  De politie viel er soms zelfs met fors geweld binnen, waarbij de voordeur ontzet is en niet meer open of dicht kan, meldt hij aan B&W. “Consequentie daarvan  is dat de bezoekers, die zeker niet op de koffie komen, nu achterom het huis binnen komen.”

Overpad

De bewoners van de Koen van Oosterwijklaan moeten als eigenaren van de woningen ten behoeve van het drugspand overpad verlenen. Volgens AVA leidt dat tot een zeer onoverzichtelijke en onveilige situatie.

“Bewoners durven in de avond uit angst niet meer alleen de hond uit te laten of zich op straat te vertonen. Een bewoner is kortgeleden met de dood bedreigd, waarna de politie de bewoner / bezoeker van nr. 50 mee nam naar het bureau om hen vervolgens na een paar uur weer te laten gaan”, zegt AVA.

Buurtregisseur

Bij het overleg met de buurt-regisseur in het wijkcentrum werden toezeggingen gedaan om de veiligheid in deze laan te herstellen en werd o.a. cameratoezicht beloofd. “Voor de bewoners is de maat meer dan vol en zij eisen onmiddellijke sluiting van dit (drugs)pand”, meldt Becker. Hij vraagt ook waarom het beloofde cameratoezicht er nog niet is en wil graag een garantie van de burgemeester voor de bewoners dat ‘op een daadkrachtige wijze de openbare orde en veiligheid” wordt hersteld

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.