De horeca krijgt hulp van de gemeente, die nu een culinaire wandel- en fietsroute onder de naam ‘Tasty Trails’ langs diverse restaurants heeft uitgeschreven. “Mooi dat wij dat gezamenlijk met de horeca kunnen organiseren”, zegt wethouder Floor Gordon van Economische Zaken in een gemeentelijk persbericht.

Zij wijst op de moeilijke periode voor de horecaondernemers door de coronacrisis. Dus steun aan de horeca en tegelijk genieten van ‘alle mooie plekken in Amstelveen’ is wat zij consumenten in de regio adviseert. “Tijdens de Tasty Trails ontdek je de geweldige restaurants, cafés en bars van Amstelveen,” zegt ze.

Culinair weekend

‘Tasty Trails Amstelveen’is gepland op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Men kan de afstand fietsend of lopend afleggen. De gemeente noemt restaurants als Ron Gastrobar Indonesia, Abina, The WineKitchen at Sea en Amber Garden. Er wordt een vijfgangen menu geserveerd in combinatie met een wandel- of fietsroute. Bij elke route staat aangegeven hoeveel kilometer men moet afleggen om van de gerechten te genieten. De routes duren ongeveer twee uur en er zijn startmomenten tussen 11.00 en 15.00 uur. De routes brengen deelnemers langs de gebieden Kostverloren en Uilenstede, de Amstelzijde, het Stadshart en het Oude Dorp. Tijdens het Tasty Trails weekend kan men voor €35 genieten van een vijf-gangendiner bij vijf verschillende restaurants.

Wandel en fietsroutes

Men kan kiezen uit de volgende routes. Tasty Trail 4 km: Route langs Amber Garden, Day Foodbar, The Roastary, Gia Gelato en Café Du Monde. Door het Stadshart, via het Broersepark, langs Het Amsterdamse Bos en als laatste stop het Oude Dorp van Amstelveen.

Tasty Trail 6 km: Route langs Restaurant Colijn, Café Thijs, ANNA, Hotel Café Abina en Zorgeloos, langs De Grote Poel, via het Oude Dorp, langs Het Amsterdamse Bos, door het Broersepark en als laatste stop het Stadshart van Amstelveen.

Trail Trail 7 km: Langs Lucia’s restaurant & Bar, Patagonias, Bistro B, Pane E Vino en Haddock Grill Club. Door het Oude Dorp en langs Het Amsterdamse Bos.

Tasty Trail 10 km: Langs Restaurant Rembrandt, Café the Pub, Naan Indian Curry & Grill, Subzero’s en eindigend bij Paardenburg. Een route door de wijken van Amstelveen, langs de Amstel en als laatste stop de Amstelzijde.

Lekker parcours 12 km: Langs The Winekitchen at Sea, Frites Affairs, Ron Gastrobar Indonesia, Il Caffé en Lucia’s Restaurant & Bar. Een fietstocht die start bij het Oude Dorp, door het Stadshart en langs de Amstel. Tickets via www.visitamstelveen.nl/tasty.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.