Het Amstelveense VVD-raadslid Victor Frequin (68) wordt door zijn partij in Ouder-Amstel voorgedragen als nieuwe wethouder. Hij volgt dan in dat ambt Barbara de Reijke op en neemt haar portefeuilles financiën, Ruimtelijke Ordening, wonen en sport over.

Door zijn vertrek uit de Amstelveense gemeenteraad keert waarschijnlijk Bas Zwart daarin terug. Hij is de volgende op de kandidatenlijst en kwam eerder niet in de raad, doordat de VVD twee zetels verloor (van 10 naar 8).” Wij zijn erg verheugd dat we zo snel zo’n goede opvolger hebben kunnen vinden”, zegt de Ouder-Amstelse fractievoorzitter Frans Slats van de VVD.

Burgemeester

Volgens hem ligt er ‘een grote opgave’ voor de gemeente Ouder-Amstel. Hij is ervan overtuigd dat Frequin een brede ervaring heeft, onder meer opgedaan in de Amstelveense gemeenteraad. Op 7 december werd bekend dat Barbara de Reijke, nu wethouder namens de VVD in Ouder-Amstel, volgende maand benoemd wordt tot burgemeester van Blaricum. De VVD-fractie ging toen op zoek naar een opvolger en maakt nu bekend dat zij Victor Frequin voordragen als wethouder. Wanneer in januari of februari Frequin in Ouder-Amstel als definitief als wethouder wordt benoemd is nog niet duidelijk. Per die datum neemt hij ontslag als raadslid van Amstelveen.

Verdubbeling

Victor Frequin is geen onbekende in de regio. Hij is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Amstelveen en vervult daarnaast nog een aantal bestuurlijke functies. Hij kijkt er naar uit om aan de slag te gaan in Ouder-Amstel. Frequin vindt net als Slats dat de gemeenten tegenwoordig voor een grote opgave staan. “Net als veel andere gemeenten is er een financiële uitdaging, terwijl iedereen tegelijkertijd ook ziet dat investeringen in bijvoorbeeld de aanpak van armoede en het onderhoud van groen hard nodig zijn”, zegt hij. “Daar zie ik voor mezelf een grote rol weggelegd vanuit mijn portefeuille financiën. Uniek is dat tegelijkertijd de gemeente de komende jaren verdubbelt qua inwoneraantal door de geplande woningbouw in o.a. De Nieuwe Kern en Werkstad Over-Amstel. Dat is een rijdende trein die ik graag in goede banen leid. Ik kijk uit naar de samenwerking met de rest van het college van B&W, de gemeenteraad en natuurlijk de contacten met de inwoners”. De gemeente Ouder-Amstel heeft nu ruim veertienduizend inwoners, maar werkt blijkbaar aan een verdubbeling van dat aantal.

6 REACTIES

 1. Gefeliciteerd! 68 en dan wethouder Financien en ruimtelijke ordening worden in een gemeente waar je niet woont, nooit gewoond hebt, niet gaat wonen (als ik het goed begrijp), niet verkiesbaar was en dus ook niet gekozen bent. Wat voor binding heb je dan met de bewoners!?

  De beste man was overigens in maart jl. bij de verkeizingen niet verkozen in Amstelveen want kon dankzij een opvolging eind juni 2022 weer raadslid worden (gebeurde in 2018 ook ook toen was hij niet verkozen en werd dankzij opvolging raadslid).

  Niet onbekend fenomeen voor de VVD die voor Amstelveen Frequin blijkbaar onvoldoende geschikt vond om wethouder te worden in Amstelveen (waar hij op de kieslijst stond) en de in Hoofddorp woonachtige Adam Elzakalai vroeg die eerst in Lelystad wethouder was. Lekkere caroussel van baantjes die weinig te maken heeft met het voor de gemeente waar je een binding mee hebt opkomen en besturen. Amstelveen zal het voortaan moeten doen zonder Frequin als raadslid en of dat nu een gemis is….

 2. Contact “… en natuurlijk de contacten met de inwoners”.

  Ja, daar zijn ze reuze goed in, die VVD-ers. Frequin bedoelt natuurlijk contacten met de eigen kliek van liberalen en hun meelopers, maar laten gewone burgers van OA vooral niet rekenen op belangstelling, begrip en medewerking van deze liberaal als zij problemen hebben met de gemeente.

  • Liberaal, ze weten daar niet eens wat het betekent. Thorbecke draait zich om in zijn graf. Het ontstijgt nauwelijks een 18e eeuwse belangenkliek.

 3. Ja, wat moet je daar nu over zeggen, over deze lichtgewicht, het is weer een mooie vertoning naar de inwoners en kiezers van Ouder Amstel, hoe zat het ook weer met het vertrouwen in de politiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.