Er is een derde lokale omroep, die onder het motto ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ ook zestig mille subsidie van de gemeente wil vragen, hoewel zij denkt het dubbele bedrag nodig te hebben. Het nieuwe station zendt net als concurrent AAN! uit via internet en sociale media. Zij noemt zich Amstelveen Centraal. Ofwel AC, niet te verwarren met het Amstelveen College (dat dezelfde afkorting gebruikt).

Oprichter is een zekere Howard Hui. Die zegt tussen 1 en 15 april te beginnen met programma’s, “na een periode van intensieve voorbereiding”. Net als de andere oproepen, waarvan alleen RTV Amstelveen een licentie en dus de erkenning van het Commissariaat voor de Media (CvdM) geeft, zegt de nieuweling ‘vernieuwende’ journalistiek te zullen brengen, waarbij Amstelveners ‘centraal’ staan. “Dan gaan we echt uitpakken”, zegt Hui, verwijzend naar komende programma’s.

Breed

Volgens hem is het medialandschap veranderd, net als de samenleving in de stad. Hij wijst o.a. op toenemende digitalisering, waarmee trouwens alle media zich bezig houden. Maar: “Juist daar gaat Amstelveen Centraal op inspelen met een breed en toegankelijk aanbod aan nieuws en programma’s”, staat er in een persbericht.

Hui: “We gaan nieuws brengen dat niet alleen gaat over burgers, maar wordt gemaakt samen met burgers, van jong tot oud. Niet standaard vanuit een studio of vanaf een zolderkamer, maar het meest zijn we op straat. Dat is de plek waar het nieuws zich afspeelt en daar wil Amstelveen Centraal zijn.” Hij vindt dat de liberale gemeente veel ruimte maakt voor een gezonde concurrentie. Volgens hem voldoet hij ook aan de door de gemeente gestelde criteria, op grond waarvan RTVA werd afgewezen en waaraan naar de mening van wethouder Rob Ellermeijer stichting AAN! (tweede omroep) wel voldoet.

Jeugdig elan

De stichting zegt graag samen te werken met andere lokale en regionale media en het beschikbare budget helemaal te willen besteden aan ‘lokale informatievoorziening, die de burgers nodig hebben.’ Ook belooft zij ‘jeugdig elan”, een gedeeltelijk professionele basis en wil zij graag stagiaires en vrijwilligers hebben.

De omroep zegt bezig te zijn met de samenstelling van een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en in 2024 te willen meedingen naar de officiële uitzendlicentie voor Amstelveen om ook over een tv-kanaal en radio te kunnen uitzenden. Nu is die dus, ondanks tegenwerking van B&W, naar RTVA gegaan.

Foto van Howard Hui

6 REACTIES

  1. Misschien moet AmstelveenBlog zich ook maar inschrijven als omroep Johan. Dan ligt er € 60.000,- voor je klaar. Je hebt in elk geval voor dat je in Amstelveen woont. Wel handig als je Amstelveens nieuws wilt brengen zeg maar.

    Ik neem wel zitting in het bestuur of het PBO als je dat op prijs stelt.

  2. Hahaha dacht even dit is een 1 april grap maar dit is echt.

    Sja dan komt de Amstelveense politiek en de meerderheid van de gemeenteraad en met name VVD-wethouder Ellemeijer met een probleempje.

    Want als overheid mag je niet discrimeren of dusdanige kriteria verzinnen die op 1 partij zijn toegespitst (lees AAN).

    Worden nog interessante tijden en evt rechtszaken…?

    Als Amstelveen simpelweg had gezegd men moet voor publiek geld een publieke uitzendlicentie hebben was het ondervangen maar ja…

    • Het is precies dat. Het college heeft zichzelf in de nesten gewerkt door nog voor de (definitieve) uitspraak van het Commissariaat voor de Media de deur open te zetten voor ‘nieuwe initiatieven’. En nu hebben we al een tijdje de poppen aan het dansen. Gisterenavond het zoveelste kolderieke debat waarbij met name de coalitie zich in allerlei bochten wrong om het recht te praten en D66 het Commissariaat voor de Media als een soort lastige vlieg afdeed. Het zal mij benieuwen hoe goed het geheugen van het CvdM is als over de volgende toewijzing besloten moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.