Na er vele decennia een vestiging te hebben gehad, gaat kantoorboekhandel Gebr. Winter aan de Karel Doormanweg 18 het Amstelveense filiaal opheffen. Het pand is verkocht aan de buurman, een Indiaas restaurant. Het filiaal was de laatste jaren ook een postagentschap, waar de postbussen uit Amstelveen waren te vinden.

PostNL liet de postbushouders weten op zoek te zijn naar een nieuw adres daarvoor, maar dat nog niet te hebben gevonden. Daarmee begint voor het bedrijfsleven en de gemeente de zoveelste verhuizing, want sinds het postkantoor in het Stadshart werd opgeheven, hebben talloze winkels die postbussen al gehuisvest. Overigens zijn die zaken een voor een opgeheven.

Op zoek

β€œWij vragen u ook via dit schrijven PostNL en de medepostbushouders te helpen met zoeken naar mogelijke alternatieve locatie”, staat er in een brief die elke postbushouder kreeg. β€œMocht u een ondernemer of locatie weten die wellicht de mogelijkheid heeft om de postbussen in de buurt te kunnen exploiteren dan horen wij dat graag.”

Tot 2014 had het een eeuw eerder beginnen bedrijf Gebr. Winter vijftien vestigingen, waarvan elf in Amsterdam. Verder in Amstelveen, Alkmaar, Den Haag en Hoofddorp. Een jaar laten waren er nog negen, waarvan één in Amstelveen en de rest in Amsterdam. Het Amstelveense filiaal gaat nu dus dicht.

Foto: amstelveenweb.com

5 REACTIES

  1. Daarvoor zat er, vanaf de oplevering, een andere kantoorboekhandel in namelijk die van de familie Kraaijpoel. Het lijkt te gek voor woorden maar nergens in het centrum van Amstelveen is vanaf de sluiting van Gebr. Winter nog een kantoorboekhandel te vinden. Amstelveen en zeker het centrum verarmt in rap tempo.

    Dit is overigens niet de enige kaalslag. Recent is ook een belangrijke voorziening als apotheek Schiphol dicht gegaan. Kortom ook voor een apotheek kun je niet meer in het centrum terecht.

    Ook politiek Amstelveen doet aan deze kaalslag mee. Kijk b.v. maar eens waar de stembussen stonden de twee dagen voorafgaand aan de officiΓ«le stemdag van woensdag 17 maart jl. Inderdaad niet in het centrum, maar natuurlijk wel in het oude dorp.

    • Voor hoogbejaarde ( niet mobiel) en kwetsbare mensen waren er maar 4 plaatsen waar je kon stemmen op die dagen in een stad van 90.000 inwoners. En inderdaad wel in het Oude Dorp, want dat is een wijk zeker met heel veel inwoners.
      Tja onze bestuurders geven de democratie volop de kans. πŸ˜‚πŸ˜‚

  2. Sinds het vertrek van MyCom is er ook geen computerwinkel meer en er is ook geen winkel voor electrische apparaten. In Buitenveldert twee.

    Voor coronatest moet je naar de RAI (als je geluk hebt) of Amsterdam-West. Je kunt je nergens Amstelveen laten vaccineren. En dat in een stad met 80.000 inwoners.. Amstelveen raakt steeds meer achterop, zeker nu de rijksweg A9 nog verder wordt verbreed in een open verkeersgoot.

    Het Stadshart mist regie en handhaving. Sinds de unieke kans werd gemist om het winkelcentrum uit te breiden en te moderniseren, laat het gemeentebestuur het stadscentrum verloederen.

    De gevels van de schouwburg en P60 zijn donkere gaten in de toch al niet zo gezellige gevel van de ‘cultuurstrip’. Zelfs voor led-verlichting is er kennelijk geen geld, want dat gaat naar wethouderlijke hobby’s en lobby’s.

    https://start.me/p/1kGqgL/stadsplein

    • Tja, nog en er lopen koeien en schapen op het plein, met natuurlijk een boa en de gemeentereiniging om gelijk in te grijpen als ze iets laten vallen. Sorry App , kon het niet laten!! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Maar in dit geval heb je wel een punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.