Er is weer eens een woning door de burgemeester gesloten wegens de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Op 3 januari liet burgemeester Tjapko Poppens daarom een woning sluiten aan de Spurgeonlaan, voor een periode van drie maanden.

De sluiting vond plaats na melding van de politie dat het pand als hennepkwekerij werd gebruikt.

300 planten

Er werden ongeveer 300 hennepplanten aangetroffen. Daarbij was er sprake van energiediefstal. De woning werd niet bewoond. De politie heeft het pand ontruimd en twee mannen aangehouden.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten zoals hennepteelt wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom wordt de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.”

Regionaal Expertise Centrum

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Wie signalen heeft of een vermoeden dat in een pand productie van drugs wordt bedreven, kan de politie bellen via 0900 – 88 44 of bij Misdaad Meld anoniem via 0800 – 7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.