De vrijwilligers van de Voedselbank kregen woensdag een bezoek van burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen. Zij bedankten de medewerkers (foto) voor hun inzet op de Nationale Vrijwilligersdag (foto).

“De Voedselbank vervult een belangrijke functie in Amstelveen, vooral in deze tijd”, zegt burgemeester Poppens. Wegens de komende feestdagen brachten de burgemeester en wethouder een doos kerstballen me, als kleine attentie voor de vrijwilligers en om in de uit te delen pakketten te doen.

Stijging

Het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van de Voedselbank is gestegen, van honderd in september 2022, tot meer dan 130 nu. Ook zijn er minder giften waardoor de Voedselbank meer moet inkopen. “Het is belangrijk dat het aanbod op peil blijft”, zegt wethouder Van Ballegooijen. “Want steeds meer mensen hebben moeite de eindjes aan elkaar vast te knopen.”

De Voedselbank heeft recent € 10.000 extra subsidie gekregen om de extra huishoudens op te vangen. Ook wordt er extra aandacht besteed aan verse producten zoals groente en fruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.