Op schaatsen opende wethouder Adam Ezakalai (Economie en Stadshart, foto) zaterdag de ijsbaan – een daarmee het winterdorp – op het Stadsplein. Na hem kwamen de kunstschaatsers van Figure Scating Amsterdam, die in de hoofdstad geregeld repeteren op de Jaap Edenbaan.

Ezakalai zei het fijn te vinden het Winter Village met de ijsbaan officieel te openen. Hij vond het belangrijk voor winkeliers en andere ondernemers, zoals die in de horeca.

Gratis voor minima

“We weten dat veel inwoners, ondernemers en instellingen het moeilijk hebben door alle prijsstijgingen”, zei hij. Volgens Ezakalai trekken het winterdorp e\n de ijsbaan toch extra bezoekers naar het winkelcentrum. “En we willen graag dat onze inwoners en bezoekers van het Stadshart kunnen genieten van de ijsbaan en onze horeca en winkels rond het Stadsplein. Daarnaast brengt Winter Village ook een gezellige kerstsfeer op het Stadsplein tijdens de feestelijke decembermaand.” De gemeente vindt het volgens hem belangrijk dat iedereen me kan doen. In dat verband juichte hij het toe dat aan de mensen met een laag inkomen, de zogeheten minima, is gedacht. Op vertoon van een Amstelveenpas kunnen zij tweemaal gratis de ijsbaan op, dankzij een gemeentelijke subsidie.

Schaatshuur

 Overigens kan men alleen met gehuurde schaatsen op de ijsbaan. Die had ook Ezakalai aan. Daarvoor betaalt men dan € 8,50. Door de gemeentelijke subsidie en de bijdrage van en een bijdrage van eigenaar Unibail-Rodamco van het winlelcentrum Stadshart Amstelveen kan de entreeprijs beperkt en betaalbaar blijven voor de meeste mensen, vindt de wethouder. Bij het Winter Village zijn vele bijzondere dag- en avondactiviteiten, waaronder schoolschaatsen, discoschaatsen (vrijdagavond), schaatslessen (zaterdag en Kerstvakantie) en nog veel meer. De ijsprinsessen van Frozen en Spiderman komen onder meer naar de ijsbaan. De vrijdagmarkt blijft open op het Stadsplein, rond de ijsbaan. Wel zullen een aantal kramen op een iets andere locatie staan.

Wonderland

Volgens het management van het winkelcentrum, dat dus meebetaalt aan de ijsbaan, is het Stadsplein vijf weken lang omgetoverd tot een heus winterwonderland. Zaterdag hebben de talentvolle kunstschaatsers van Figure Skating Amsterdam de iconische schaatsbaan, samen met het koor Victoria Vocal Studio, Winter Village op magische wijze ingereden, zegt het. “Nieuw dit jaar is de sfeervol ingerichte Winter Village Bar. Hier kan men terecht voor diverse drankjes en winterse snacks.” Winter Village is tot en met 8 januari te bezoeken. Voor meer informatie zie:www.stadshartamstelveen.nl.

 Korting

Manager Eduard Helwig van Stadshart Amstelveen zegt dat het winkelcentrum niet alleen shopplezier biedt, maar ook een ontmoetingsplek is. “Met de komst van Winter Village wordt dit extra versterkt. Ik kijk ernaar uit om jong en oud weer samen plezier te zien hebben op de schaatsbaan en ze wat lichtpuntjes me te kunnen geven.” Bij vertoning van de Personal Shopping Card, krijgt men op doordeweekse dagen €2 korting op het schaatsen en daarmee op de toegang tot de ijsbaan.

Foto’s: Tim Bakker / Gemeente

1 REACTIE

  1. Ieder jaar maken de organisatoren van Winter Village onbegrijpelijke fouten bij de indeling van de elementen. Dit keer biedt de bistro geen uitzicht op het vrolijke gedoe op de schaatsbaan maar op de saaie kale banken van de schaatsenverhuur. De schaatsers zien dus ook niet het gezellig verlichte interieur van een winterchalet met fondue etende en glühwein drinkende toeschouwers, maar een sfeerloos toilethok, een ander potdicht technisch gebouwtje en de schutting van de koelingmachines. Bèèh.

    De enige verbetering is dat de bestaande restaurants aan het Stadsplein nu wél uitzicht hebben op de schaatsbaan. Zo is er iedere winter een verbetering die helaas dan weer teniet wordt gedaan door een verslechtering.

    Ik nodig de organisatoren graag uit om de zaak eerst eens goed van bovenaf te bekijken voordat zij hun plannen maken voor wéér een blunder in de volgende winter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.