Het jaarlijkse gratis festival in het Oude Dorp, dat de naam ‘Jazz in het Dorp’ draagt, gaat door. B&W willen dat het voor de stad behouden blijft, ook al omdat duizenden inwoners er altijd met veel plezier naartoe gingen.

Het bestuur zal het aanvankelijk niet meer zitten het groeiende evenement, met ook toenemend beslag op ieders tijd en gebrek aan vrijwilligers, te organiseren. Daarom gaat de gemeente, samen met de lokale horeca, Stichting Jazz in het Dorp steunen.

De stop in 2021

Binnenkort tekent het college een intentieovereenkomst met het organisatieteam en de horeca in het Oude Dorp. De Stichting zegt aan heel blij te zijn met de steun van de gemeente.

In 2021 kondigde de organisatie van Jazz in het Dorp aan na zeven jaar te stoppen. Het festival werd te groot om het met een kleine vrijwillige organisatie te organiseren en versterking was niet te vinden. Ook werden de financiële risico’s (als buitenfestival is het gratis festival afhankelijk van het weer) te groot. De gemeente maakt nu extra geld vrij om deze financiële risico’s beter af te kunnen dekken en het verder te kunnen professionaliseren.

Horeca

Festivaldirecteur Sander Mager van Stichting Jazz in het Dorp zegt ontzettend blij te zijn met de steun van de gemeente en de horeca in het Oude Dorp. “Nu kunnen we samen de schouders eronder zetten om weer een mooi festival te organiseren. Een belangrijke eerste stap is wel om ons kleine, vrijwillige organisatieteam uit te breiden.” Mager zegt dat zijn team had op zoek gaat naar nieuw talent. “Wie bij wil dragen aan de organisatie van het leukste festival van Amstelveen kan zich melden bij info@jazzinhetdorp.nl. En ook sponsoren – die onverminderd nodig blijven – nodigen we van harte uit om contact op te nemen”. Volgens wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) is Jazz in het Dorp is een heel gezellig en beeldbepalend evenement door en voor Amstelveners. “Inwoners vinden het een van de leukste evenementen in de stad. Op de eerste zondag na de zomervakantie is het bovendien een ideaal ontmoetingsmoment voor onze inwoners en muziekliefhebbers van buiten de stad.”

Cultuur

Wethouder Herbert Raat (Cultuur): “Jazz in het Dorp is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met cultuur en de culturele instellingen van Amstelveen. Verschillende culturele instellingen zoals P60, Museum Jan, Platform-C en de Muziekschool zullen ook weer betrokken worden. Het evenement laat bovendien zien wat ondernemers in het Oude Dorp te bieden hebben, brengt de inwoners van Amstelveen samen en is voor iedereen gratis toegankelijk.”

Het College van B en W gaat Jazz in het Dorp drie jaar lang ondersteunen en hoopt zo dat het een plek blijft waar gemeente, instellingen, ondernemers en bewoners samenkomen. Wie op de hoogte wil blijven kan terecht op www.visitamstelveen.nl en natuurlijk www.jazzinhetdorp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.