De SP in Amstelveen en Uithoorn heeft voor vrijdag (18 november) een informatieavond georganiseerd over energie in De Scheg aan deArthur van Schendellaan 100A in Uithoorn. Daar spreekt Tweede Kamerlid Bart van Kant in het kader van de ‘kosten Omlaag Tour.

De partij voert actie tegen de in haar ogen schandalig hoge energieprijzen. Die moeten omlaag, is haar standpunt. Volgens de SP ligt de oorzaak ervan in de privatisering van de energiebedrijven. De protestmeeting begint om 19.30 uur.

Nationaliseren

Door de privatisering hebben de gebruikers van energie niets meer de zeggen over de energievoorziening, zegt de SP. Daarom stijgen de prijzen voortdurend en maken de bedrijven die er in handelen megawinsten. Dat moet volgens de SP veranderen. Er zijn tijdens de meeting in Uithoorn gratis koffie, thee en snacks.

Volgens de partij is tachtig procent van de Nederlanders tegen de privatisering en willen zij de energie nationaliseren. “Om het kabinet zover te krijgen is actie nodig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.