Volslagen in het geheim, zoals de gewoonte is bij de gemeente, blijkt wethouder Floor Gordon bij KinderRijk Amstelveen te zijn langs geweest, omdat die instelling – na een gratis energiescan – op een deel van het dak van kinderdagverblijf Wimbledonpark zonnepanelen heeft geplaatst.

Volgens de gemeente wekt het bedrijf daarmee voldoende energie op om het pand van energie te voorzien.

Andere locaties

KinderRijk onderzoekt de mogelijkheden ook op andere vestigingen zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast heeft de instelling gebruik gemaakt van de gratis Energiescan die de gemeente aanbiedt. Een goed voorbeeld van een duurzame organisatie, vindt de gemeente.

 Bewustwording

Volgens Gordon maken steeds meer bedrijven duurzaamheid tot onderdeel van hun bedrijfsvoering. Wanneer zij KinderRijk bezocht is volstrekt onduidelijk maar zij zegt achteraf dat het bedrijf met de plaatsing van zonnepanelen stappen zet duurzame energie zelf op te wekken. En ook werkt dat volgens haar mee aan de bewustwording bij medewerkers en kinderen over energiebesparing, afvalscheiding, natuurlijk spelen en duurzaam vervoer. “Hierdoor komt het belang van duurzaamheid steeds meer in het DNA van het bedrijf en leren de kinderen er in de praktijk over. Ik geloof dat dat zich uiteindelijk uitbetaalt.”

 Kinderraad

Ook de kinderraad van KinderRijk draagt volgens de gemeente bij aan duurzame initiatieven. “Volgens die organisatie hoort een duurzame kijk op de wereld bij een sector die zich bezighoudt met het welzijn en de ontwikkeling van kinderen”, vindt de gemeente.

Gratis Energiescan

De gratis Energiescan bij KinderRijk werd uitgevoerd door adviesbureau De Klimaatroute. Dat keek o.a. naar de verlichting, verwarming en isolatie. Waar mogelijk is KinderRijk overgestapt op ledverlichting, zegt de gemeente. Zij en het bureau  kijken ook of het voor een locatie mogelijk is over te stappen op een warmtepomp. KinderRijk kijkt in samenspraak met de gemeente naar de mogelijkheden van verduurzamen bij de panden die ze van de gemeente huren, zegt de gemeente.

Bijschrift foto van het geheime onderonsje: V.l.n.r. Robin Bakker (gemeente), wethouder Floor Gordon, voorzitter Margreet Hellemons-van Dijk van de Raad van Bestuur van KinderRijk en manager Facilitair en Huisvesting van die organisatie Frank Haselager.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.