Om inwoners te helpen energie te besparen gaan Energiefixers in Patrimonium bij hen langs de deur. Er zijn er vijftig van hen in dienst bij het Energieloket, een regionale organisatie met een vestiging in Amstelveen.

De Energiefixer installeert desgewenst ter plekke gratis energiebesparende materialen en geeft tips om energie te besparen. Als er voldoende animo is voor deze aanpak komen ook in andere wijken ‘energiefixers’.

Blauwe jas

Nu nog bellen zij aan bij woningen aan Landscheidingskade, Katerstraat en Talmastraat. Er is voor deze straten gekozen, omdat het merendeel van de huizen een EFG-energielabel heeft. De desbetreffende inwoners zijn per brief geïnformeerd dat de Energiefixers op 26 en 28 juni en 4 en 6 juli door de wijk lopen en kunnen aanbellen. Ze herkennen de Energiefixers aan hun energiefixer-legitimatie en hun blauwe jas.

Wijkaanpak

Volgens wethouder Floor Gordon van duurzaamheid zijn er al vijfhonderd bezoeken door energiefixers afgelegd, waarmee inwoners tot wel € 80 per maand kunnen besparen. Zij is voor een wijkgerichte aanpak.

Tips

“Veel inwoners zijn erg verrast over alle mogelijkheden om te besparen”, vertelt energiefixer Nikki van der Zwet Slotenmaker. “Vaak douchen ze al korter, maar er kan zoveel meer. Wij delen energiebesparende tips tijdens het bezoek en dat motiveert hen om daarmee aan de slag te gaan.”

Maatregelen

Tijdens het huisbezoek voert de fixer verschillende klussen uit, zoals het installeren van ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips of het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Ook krijgt de inwoner tips om energie te besparen wat meer inzicht geeft in het energieverbruik. De energiefixer plaatst kosteloos producten tot een waarde van € 100.  Een huisbezoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Inwoners die niet in de nu bezochte straten wonen en moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen eenmalig een gratis energiefixer aanvragen via www.energieloketamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.