Met een gesponsorde strandloop wil de in Amstelveen wonende Michael Harlaar de Voedselbank steunen. Hij vertrekt zaterdag 12 november in Hoek van Holland en arriveert in De Helder op donderdag 17 november. Wie hem wil steunen kan dat doen via www.kominactievoordevoedselbank.nl.  

Het is de bedoeling dat het geld bij de Voedselbank Amstelveen terecht komt. Er lopen landelijk meer acties trouwens.

Twaalf weken

“Ik heb twaalf weken vakantie, omdat ik overga naar een andere werkgever en bij de oude nog veel vakantie had staan”, vertelt hij. “Dan kun je wat nuttigs doen. Ik dacht erover na waar de nood het hoogst is en kwam uit bij de Voedselbank.” Harlaar heeft op Linkedin dertigduizend volgers en schrijft dagelijks een artikel over zijn belevenissen tijdens de strandloop en is van plan twintig kilometer per dag de lopen. ” Ik slaap onderweg in hotels dicht bij het strand. Die heb ik al geboekt. Kosten betaal ik uiteraard zelf, want al de centen moeten naar de Voedselbank.”

Dicht bij huis

Voorlopig denkt hij dat de sponsorloop vijfhonderd euro oplevert. “Misschien is dat bedrag wel te laag, maar ik wil niet te hoog gaan zitten, nu je het vraagt.” De Voedselbank is niet een sexy-onderwerp, vindt hij. “Kankerbestrijding en zo zijn dat wel, maar daar loopt, zwemt of racet iedereen al voor. Ik wilde het maar dicht bij huis zoeken.” Michael Harlaar (59) is werkzaam in de elektrotechniek, een vak waarin hij zich, sinds zijn opleiding, nog steeds thuis voelt. Zijn artikelen zijn overigens te zien op http://linkedin.com/in/michael-harlaar-b102227

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.