Hoewel de gemeenteraad woensdag praat over het gewijzigde bestemmingsplan daarvoor het Stadshart, is de bouw van een megabioscoop van Pathé Theatres B.V. een jaar uitgesteld. Voorzichtig rekent het college van B&W er nu op dat het gebouw er aan het einde van 2027 staat.

Daarover heeft het bioscoopbedrijf het college van B&W geïnformeerd, schrijft dat laatste nu aan de gemeenteraad.

1200 zitplaatsen

Van het nieuwe bestemmingsplan lag een ontwerp van 16 juni tot en met 27 juli van dit jaar ter inzage voor iedereen. Maar door de gestegen energieprijzen en bouwkosten doet de onderneming voorlopig niets in de bouw. Het stelt alle nieuwbouwprojecten, waaronder dat in het Stadshart van Amstelveen, voorlopig uit. Het college van burgemeester en wethouders zegt in de brief teleurgesteld te zijn over de beslissing van Pathé, maar daar wel begrip voor te hebben, gezien de veranderende omstandigheden die momenteel in de wereld spelen. De gemeenteraad behandelt wel woensdag het bestemmingsplan voor de bioscoop. Die zou in totaal 1200 zitplaatsen krijgen, verdeeld over zes verschillende zalen.

Omgevingsvergunning

Haar onherroepelijke omgevingsvergunning, waarna het bedrijf kan gaan bouwen, verwacht de gemeente pas in de eerste helft van 2024 af te geven, maar daar is nu ook geen haast me. Zij start daarna met het bouwrijp maken van de grond. Met de bouw kan na het uitstel van Pathé op z’n vroegst in het voorjaar van 2026 worden begonnen, denkt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.