De organisatie AmstellandKunst houdt een Lustrumexpositie op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november in Loods 6 aan de KNSM-laan 143 om Amsterdam. De vereniging van beroepskunstenaars bestaat dan 15 jaar en heette voorheen VAK (Vereniging Amstelland Kunstenaars). De expositie is gratis te bezoeken op de drie dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

50 kunstenaars

Het is een collectief van meer dan 50 professionele kunstenaars uit de regio Amstelland en omstreken. De organisatie zegt dat die wonen en werken in onder meer Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Aalsmeer. Zij streeft naar diversiteit in kunstvormen, zegt zij. “De uitwisseling tussen de kunstenaars van verschillende disciplines werkt stimulerend. AmstellandKunst heeft in haar 15-jarige bestaan al vele evenementen en exposities georganiseerd.” Deze zomer vond bijvoorbeeld in samenwerking met het Cobra Museum de manifestatie ‘En Plein Air Amstelveen’ plaats. Bij dit evenement werd er in de buitenlucht kunst gemaakt.

Mondriaan

Ook op de lustrumexpositie zijn uiteenlopende kunstvormen te zien, zoals schilderkunst, fotografie, video, keramiek, beelden en ander driedimensionaal werk. “Daarnaast heeft een deel van de kunstenaars zich laten inspireren door Piet Mondriaan, die 150 jaar geleden werd geboren. Hiervoor is apart een Mondriaan-kabinet ingericht. Bezoek ook de websitewww.amstellandkunst.nlom alle kunstenaars en hun werk te zien.

De expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 25 november van 17:00 – 19:00 uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.