AmstelveenSport geeft van maandag 7 tot en met donderdag 10 november extra aandacht aan motoriek bij jonge kinderen. Het is dan de Week van de Motoriek, met als thema: ‘jong geleerd is oud gedaan’. AmstelveenSport doet dat gedurende de lessen in zwembad De Meerkamp en die van de buurtsportcoaches.

Tijgeren en rollen over het veld, springen en klauteren over een obstakel, spetteren en plonsen in het water of gewoon even lekker een balletje schoppen, gooien of vangen. Stuk voor stuk activiteiten die zorgen voor een brede motorische basis, wat ervoor zorgt dat ieder kind met plezier gaat en blijft sporten en bewegen, een leven lang, zegt de organisatie.

Lesaanbod

In zwembad De Meerkamp zijn wekelijks diverse lessen voor kinderen die de motoriek kunnen bevorderen. Voor de allerkleinsten is er Baby- en Peuterles, waar ouders samen met hun kind op speelse manier hun kind kennis laten maken met het zwemmen. Voor de iets oudere kinderen is er ongeveer hetzelfde programma met ouders onder de naam Peutersurvival. En tijdens het Kleutersurvival vinden de eerste voorbereidingen plaats op de zwemles: Kinderen worden watervrij gemaakt en beginnen met het oefenen van zwemslagen. Nog meer oefenen met zwemmen voor ouders met kinderen kan tijdens de Family Fun Swim. Kijk voor meer informatie op www.meerkamp.nl Overigens klaagde constateerde ponder meer de VVD in de gemeenteraad dat er voor de uiteindelijke zwemlessen wachtlijsten van een jaar bestaan. AmstelveenSport ziet daarvoor geen oplossing in het nu bestaande zwembad, dat wordt uitgebreid, en vindt dat politici zich niet moeten bemoeien met wat specialisten zeggen.

Buurtsportcoaches

Maar op diverse locaties in Amstelveen geven buurtsportcoaches Multisport voor kinderen. Tijdens deze lessen maken kinderen spelenderwijs kennis met zo veel mogelijk verschillende vormen van sport en bewegen. Ook buiten bewegen kan ook tijdens de lessen bij het AmstelveenSport Beweegplein bij Panta Rhei. Daar worden kinderen uitgedaagd hun skills te testen en te verbeteren. Meer informatie opwww.amstelveensport.nl. Plezier staat volgens de organisatie voorop in deze lessen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.