Cobra Museum voor Moderne Kunst organiseert in samenwerking met Stichting Kanker in Beeld de expositie ‘Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken’ met werken van (ex-) kankerpatiënten en hun naasten. De expositie is te bezichtigen van 22 oktober tot en met 8 januari en gratis toegankelijk voor alle museumbezoekers.

Op de tentoonstelling worden werken getoond van mensen die geconfronteerd zijn met kanker.

Beelden voor leven

Ze zijn gemaakt in de Beelden voor je Leven ateliers van Stichting Kanker in Beeld. Kanker heeft niet alleen een grote impact op het lichaam maar ook op de geest. De diagnose kanker zet voor de patiënt en diens naasten de wereld op zijn kop. Gevoelens van woede, verdriet, angst en hoop wisselen elkaar in snel tempo af. In een Beelden voor je Leven atelier ervaren mensen dat zij niet alleen met woorden hun gevoelens en gedachten kunnen verbeelden, maar ook door creatief bezig te zijn. Het gaat niet om ‘kunst maken’, maar om uitdrukking geven aan wat er van binnen speelt, precies zoals het op dat moment voelt.

Samenwerking

Stichting Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven waarbij de verwerking van kanker centraal staat. Dit jaar viert de organisatie haar 25-jarig jubileum. De band tussen de stichting en Amstelveen gaat al een flinke tijd terug: Ooit werd hier het eerste Beelden voor je Leven atelier opgericht. Vandaag de dag vinden het Cobra Museum en Kanker in Beeld elkaar in de overtuiging dat de kracht van kunst een belangrijke bijdrage kan leveren aan herstel en verwerking van ziekte, maar ook aan onze gezondheid in brede zin. Zowel het zelf creëren van bijvoorbeeld een schilderij of beeld, als een bezoek aan een museum, bevordert ons welbevinden en biedt de mogelijkheid tot inspiratie en reflectie. Onlangs werd bekend dat het aantal kankerpatiënten in de komende tien jaar naar verwachting sterk toe zal nemen. Niet alleen de levens van de patiënten zelf, maar ook die van hun naasten, zullen hierdoor geraakt worden. Dit onderstreept voor het Cobra Museum des te meer het belang van deze expositie en het onder de aandacht brengen van dit thema, juist in Amstelveen, de plek waar het allemaal begon. Lees meer: www.cobra-museum.nl

Foto: Elle Berens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.