Op zondag 23 oktober organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst samen met Dzherelo, de Oekraïense School in Amstelveen, een zondagmiddagprogramma bij de expositie ‘Visies uit Oekraïne’. Dit programma vindt plaats in het Cobra Café van 15.00-16.00 uur (in het Engels) en is gratis. Voor toegang tot de rest van het museum gelden de normale toegangsprijzen. Meer informatie: www.cobra-museum.nl

Daar zijn affiches van het Oekraïense collectief Pictoric, een groep kunstenaars onder wie ook beroemde Oekraïense kinderboekenillustratoren.

Gesprek

Met hun illustraties geven zij commentaar op de oorlog in hun land, maar tonen zij ook de trots, kracht en hoop van de Oekraïners. Op 23 oktober komt het publiek meer te weten over de affiches en de makers ervan, maar maakt het ook kennis met de mensen van de Amstelveense Oekraïense school. Er vindt een muzikaal optreden plaats en er is gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Oekraïense School
Het Cobra Museum en de Oekraïense school Dzherelo slaan met de expositie Visies uit Oekraïne de handen ineen om de actualiteit in Oekraïne, gezien door de ogen van Oekraïners zelf, in Amstelveen te kunnen tonen. De Oekraïense School Dzherelo is al jarenlang de ontmoetingsplek voor de Oekraïense gemeenschap in Amstelveen, Amsterdam en de regio. Op zondag leren kinderen over de Oekraïense taal en cultuur, waarbij ook kunst een belangrijk onderdeel vormt. De lesboeken die zij gebruiken, zijn soms geïllustreerd door dezelfde kunstenaars van wie er nu affiches in het museumcafé te zien zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.