Als men zorgvuldig met energie wil omgaan, waarom brandt dan de straatverlichting van de gemeente in nachtelijke uren? Doe vraag stelt de CDA-fractie in de gemeenteraad schriftelijk aan B&W. Hoeveel euro’s kost dat en hoeveel procent stijgt het nog door de energiecrisis, wil de fractie weten.

Heeft de gemeente in het recente verleden overwogen de straatverlichting te dimmen, zodat energiekosten worden bespaard en waar is dat uitgevoerd? vraagt het CDA.

Duitsland

De fractie is voorstander van het dimmen van de verlichting in nachtelijke uren en wil weten of B&W dat ook zijn, c.q. die maatregel in overweging te nemen. “Zijn er mogelijkheden in Amstelveen om over te gaan tot slimme straatverlichting die alleen aangaat als paden of wegen ook daadwerkelijk gebruikt worden?” vraagt het CDA. De partij verwijst naar Duitsland, waar het dimmen van de straatverlichting een actueel thema is en in een stad als Weimar, met bijna 70.000 inwoners vergelijkbaar met Amstelveen, gaat de straatverlichting sinds juni van dit jaar een half uur later aan en ook een half uur vroeger uit, weet het CDA.

“Dat levert jaarlijks een besparing op van 100.000 kilowattuur, omgerekend zo’n 40.000 euro. In Mainz gaat men nog een stapje verder. Deze stad overweegt om slimme straatverlichting in te voeren, waarbij lichten alleen aangaan als paden in gebruik zijn door wandelaars of fietsers. De Dom in Keulen komt ’s nachts voortaan in het donker te staan om elektriciteit te besparen.”

3 REACTIES

  1. Mensen, allemaal even stil. Het CDA wil ook graag wat zeggen over het milieu. En dat ze daar voor zijn. Of tegen, wat was het ook alweer? Nu ja, ze hebben even wat aandacht nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.