Voorzitter Ben Westendorp van de Amstelveense afdeling Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaf maandag (22 augustus) verkeersles aan Oekraïense vluchtelingen.

Ongeveer vijftig mensen kwamen er op af op Uilenstede. Oma’s, moeders en kinderen in verschillende leeftijden.

Wijkagent

De les werd ook gevolgd door wijkagent Crystian Phylipsen die meekeek en luisterde. Alex tolkte, geassisteerd door Elena Nabatova van Participe, die ook de bijeenkomst had georganiseerd.

Speerpunt in de les was fietsen. Belangrijk omdat volgende week de scholen weer starten en een behoorlijk aantal van deze kinderen met de fiets naar school gaan. Het ging dus vooral over oversteken, richting aangeven, geen mobieltje gebruiken als je fietst, waar mag je (niet) fietsen, rotondes, voorrang en fietsverlichting.

Ben Westendorp zegt leuke en interessante reacties en vragen uit de zaal te hebben gekregen. “Motiverend om nog dit eens te herhalen en mogelijk uit te breiden”.

1 COMMENT

  1. Zeg Ben, was dit niet erg veel voor 1 les van een uurtje en nog wel aan 50 tegelijk!
    Wanneer gaat u het doen bij andere vluchtelingen? U weet vast wel dat in de Bolder zo’n 1 x per week ook een groep vluchtelingenvrouwen samen komt. Zitten ook vaak kinderen bij. Die kunnen ook wel een lesje gebruiken. Evenals vele Indiase expats, als je ziet hoe vaak zij zich niet aan de hier geldende voorrangsregels houden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.