Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de financiële compensatie voor parkeervergunningen voor het onderwijs en de politie met vier jaar te verlengen. Dus tot 2026. Volgens de gemeente kan die financiële tegemoetkoming bijdragen aan het verkleinen van het personeelstekort. De gemeente compenseert 215 vergunningen ter waarde van €25.800.

Want bij de politie en in het onderwijs schreeuwt men om personeel.

Verleiden

Volgens B&W kan vergoeden van parkeervergunningen onderwijzers en politieagenten er toe verleiden een baan in Amstelveen te kiezen. Ook houden werkgevers, als zij die zelf betalen, meer financiële middelen over om personeel aan te nemen.

Een steentje bijdragen aan het creëren van een aantrekkelijk arbeidsklimaat voor onderwijzend personeel en politie, noemt wethouder Herbert Raat (parkeren) het. “Beide beroepsgroepen dienen een groot maatschappelijk doel.”  Wegens de krapte op de arbeids- en woningmarkt komt veel personeel van buiten de gemeentegrenzen. “Natuurlijk hebben we het liefst dat werknemers met de fiets of het openbaar vervoer komen, maar dat is niet altijd mogelijk,” zegt Raat.

Parkeervergunning

Voor de politie worden 51 vergunningen betaald en voor het onderwijs 164. Daar zijn 37 aan het onderwijs gelieerde instellingen bij (Van wie pedagogische benadering van het primair onderwijs wordt verwacht, zoals kinderopvangcentra zonder winstoogmerk). De instellingen die in aanmerking komen voor financiële tegemoetkoming worden hierover geïnformeerd door de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.