De provincie stelt dit jaar vier ton beschikbaar om bovenregionale culturele en sportieve evenementen te sponsoren. Evenementorganisaties houden er rekening mee dat er in de tweede helft van 2021 weer publieksevenementen mogelijk zijn.

Om meer jongeren te bereiken kunnen nu ook festivals een sponsoraanvraag indienen.

Evenementen

De provincie sponsort jaarlijks veel terugkerende evenementen, zoals Bevrijdingspop Haarlem, het Dam tot-Dam weekend en MOOOISTE landschapsfestival. Vele konden vorig jaar niet doorgaan en ook 2021 is onzeker voor de sector. Omdat evenementen belangrijk zijn voor de regionale economie en sociale cohesie steekt de provincie er extra sponsorgeld in, zegt zij.

Jongeren

Veel jongeren missen volgens haar de sociale contacten die zij hadden voor de coronacrisis. ‘Een bezoek aan een evenement helpt hen weer met elkaar in contact te komen.’ Om in deze maatschappelijke behoefte te kunnen voorzien, wil de provincie dit jaar ook meer festivals gaan sponsoren.

 Snel aanvragen

Culturele en sportieve evenementen met een bovenregionale uitstraling die een divers publiek trekken kunnen in aanmerking komen voor extra sponsoring. De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar evenementen die voldoen aan de sponsorvoorwaarden, maar evenementenorganisaties kunnen zelf ook contact opnemen als zij denken in aanmerking te komen. Belangrijke voorwaarden zijn dat een deel van de sponsorbijdrage moet worden ingezet voor verduurzaming van het evenement en inclusiviteit. De regeling is geldig voor evenementen tot en met 1 januari 2022.

Meer informatie is te vinden op: https://www.noordholland.nl/Onderwerpen/Toerisme_recreatie/Festivals_Evenementen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.