Zondag 4 september (12.00 uur) wordt het eerste concert in het nieuwe seizoen in de Kruiskerk gehouden. De Amstelveense, maar internationaal vermaarde altviolist Jeroen Dupont, winnaar in 2007 van het Oscar Back-vioolconcours, zal spelen met pianist Rik Kuppen (foto).

Het concert duurt ongeveer een uur. Dupont zal de weergaloos virtuoze Duivelstrillersonate spelen van de Italiaanse componist Guiseppe Tartini, maar ook brengt het duo de bekende vioolsonate van Claude Debussy en drie door Jascha Heifetz voor viool en piano bewerkte preludes van Georg Gershwin.

Van de Hongaarse componist Ernö Dohnányi, een van de grootste pianisten van de 20e eeuw, zullen weinigen gehoord hebben: Via een sonate voor viool en piano maakt men kennis met zijn laat-romantisch werk.

De toegang tot zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt van de bezoekers gevraagd om deze concertserie mogelijk te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.