Een week lang, van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 juli, zorgt de gemeente voor een pendeldienst naar de bushaltes Grote Beer (Middenhoven) en Startbaan (Van der Hooplaan). De pendeldienst rijdt tussen de bushaltes Poortwachter en Sportlaan en andersom, zodat inwoners gebruik kunnen blijven maken van de haltes Grote Beer en Startbaan.

De reguliere busdienst rijdt dan niet wegens spoedwerkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan een deel van de Bovenkerkerweg (N521), de provinciale weg tussen Uithoorn en Amstelveen.

Niet acceptabel

Door dat spoedonderhoud worden de bussen tussen Uithoorn en Amstelveen omgeleid via de Legmeerdijk en rijden zij tot aan halte Poortwachter (de bushalte naast de Amsteltramhalte). Dit betekent dat de haltes Grote Beer en Starbaan komen te vervallen. “Grote Beer is een belangrijke bushalte, mede omdat hier veel Amstelveners wonen die minder mobiel zijn”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer). “Eerder heeft mijn voorganger Rob Ellermeijer zich een jaar lang hard gemaakt voor het opnieuw in gebruik nemen van deze halte. We vinden het niet acceptabel dat inwoners en andere reizigers deze halte een week lang niet kunnen gebruiken. Ons is pas recent gemeld dat deze situatie zou ontstaan. Daarom hebben we snel een pendeldienst geregeld.”

Pendeldienst

De pendeldienst is vooral bedoeld voor reizigers die niet naar een verder weg gelegen halte kunnen lopen of fietsen en rijdt dagelijks vier keer per uur in beide richtingen tussen 08.00 uur tot 20.00 uur. Er is een 8-persoons taxibus geregeld, waarin ook ruimte is voor een rollator of inklapbare rolstoel. De haltes Poortwachter, Grote Beer, Startbaan en Sportlaan worden voorzien van informatie en een dienstregeling.

Wegens de korte voorbereidingstijd zal de pendeldienst niet opgenomen worden in het reisinformatiesysteem www.9292.nl

 Van de halte Poortwachter af kunnen reizigers per Amsteltram verder reizen. Ook rijdt hier de bus van/naar Uithoorn. Vanaf de halte Sportlaan kan verder gereisd worden per bus (R net lijn 357/358, 8 x per uur per richting) naar Westwijkplein, Aalsmeer, Amstelveen Busstation en Amsterdam.

Fotobijschrift: Slingerland Taxi & Business Vervoer verzorgt de pendeldienst. Op de foto directeur John van der Laan en wethouder Herbert Raat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.