De christelijke theaterwerkplaats “Orde der Dwazen” speelt 15 (19.30 uur)  november een toneelstuk over eenzaamheid, getiteld “1-SAAM”, in het Poppentheater Amstelveen aan de Wolfert van Borsselenweg 85a. Het stuk, dat dan in première gaat, bevat zowel hoop als humor, zegt het theater. In de voorstelling maakt men kennis met verscheidene mensen die elkaar maar niet lijken te vinden, tot ze met elkaar in botsing komen.  Bedrijvigheid in de gangpaden van een warenhuis kan niet verhullen dat er alom eenzaamheid heerst.

Volgens voorzitter Erik van Dijk raakt het thema ‘eenzaamheid’ de groep. “Wij hopen mensen met dit stuk bewust te maken van kleine en grote eenzaamheid bij de ander.” Schrijver en regisseur Jan Draaijer vertelt dat het verhaal is ontstaan door te werken met de spelers, hun inbreng in improvisaties, hun verhalen, gedachten en worstelingen.

Uitdagen

De theatergroep heeft een christelijke identiteit maar zegt de brede samenleving als doelgroep te hebben. ‘De Orde wil haar bezoekers uitdagen, wakker schudden en een spiegel voorhouden.’ De voorstelling is volgens de orde niet geschikt voor kinderen onder de 12. Kaarten zijn te verkrijgen via www.ordederdwazen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.