Kees Beekmans interviewt dinsdag 12 november ((19.30 uur) de schrijver en  journalist Fokke Obbema over diens boek ‘De zin van het leven’ bij boekhandel Libris Venstra. Een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij kreeg, maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. 

Obbema is chef van de economieredactie en correspondent voor Frankrijk bij de Volkskrant geweest en werkt er nu als redacteur buitenland. Hij schrijft over zowel China als Europa en is commentator van de krant. In zijn boek De zin van het leven bevat antwoorden op vragen die iedereen zich wel eens stelt, maar die zelden expliciet worden beantwoord.

Onderwijzer

Kees Beekmans is een Nederlandse journalist, schrijver en onderwijzer. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en werd ook journalist voor de Volkskrant. Rond 1995 werd hij docent Nederlands op verschillende zwarte scholen in

Fokke Obbema. Foto: Jitske Schols.

het voortgezet onderwijs. Verhalen die hij over deze scholen schreef, werden gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw en Margriet.

In het najaar van 2005 vertrok hij naar Marokko, waar hij als correspondent aan het werk ging voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.
In januari 2010 publiceerde hij zijn eerste roman Sirocco en in oktober het boek Tussen hoofddoek en string, waarin hij de modernisering van Marokko beschrijft, de gevolgen daarvan en de relatie met de islam.

Toegang: 7,50 euro inclusief koffie / thee  Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.