Op zaterdag 14 december is de dansvoorstelling Sierra Oscar Foxtrot Tango te zien in Schouwburg Amstelveen. Het is een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen en daagt daarmee de jonge dansers van NDT 2 (Nederlands Danstheater 2) uit.

Wir sagen uns Dunkles. Foto: Rahi Rezvani

Het programma bestaat uit vier werken: Wir sagen uns Dunkles van Marco Goecke, Sara van Sharon Eyal & Gai Behar, een nieuwe versie van Fugue Table van Yoann Bourgeois en een  wereldpremière van Medhi Walerski. De laatste danste zelf meer dan tien jaar bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen, en creëerde nu een nieuw werk voor NDT 2. Van de Franse choreograaf Yoann Bourgeois is het nieuwe werk Little song, een bewerking van zijn Fugue Table (2010); daarin wordt onmerkbaar genavigeerd tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.
De choreografie op muziek van Ori Lichtik centreert zich rondom herinneringen, dromen, emoties, inspiratie, eenzaamheid, en verdriet. In dit multidisciplinaire stuk staan beweging, geluid en verlichting op gelijke hoogte, en rekt het de grenzen van traditionele hedendaagse dans op.

Foto’s: Rahi Rezvani

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.