Tijdens de informatieavond van de Mediaraad op 30 juni (19.00 uur) in de Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein 102 neemt voorzitter Monda Heshusius afscheid. Zij wordt opgevolgd door vicevoorzitter Meindert Schut. Er is ook een panel van enkelen die een bijdrage van het Mediafonds hebben aangevraagd en inmiddels hun journalistieke project hebben gerealiseerd.

De informatieve ontmoetingsavond is voor belangstellende journalisten, lokale media en geïnteresseerde burgers.

Groeperingen

Ook maatschappelijke groeperingen, die interessant kunnen zijn voor de pers, zijn welkom, meldt de Mediaraad, Hij zegt graag nader kennis te willen maken met alle lokale media en (aspirant) journalisten die in aanmerking wensen te komen voor een bijdrage uit het Mediafonds. Daarover beslist enkele malen per jaar de Mediaraad.

De leden daarvan willen met de aanwezigen in gesprek over wat zij wederzijds voor elkaar kunnen betekenen, aan welke voorwaarden een project moet voldoen en hoe het best een aanvraag kan worden ingediend.

Panel

Er zijn dus enkele aanvragers aanwezig die inmiddels met steun van het Mediafonds een project hebben gerealiseerd. Onder leiding van Meindert Schut vertellen ze hoe zij hun aanvraag hebben voorbereid en ingediend en hoe hun project tot stand kwam.

Na vier aanvraagrondes zijn de meeste van de beschikbare bedragen toegekend en uitgekeerd, zegt de Mediaraad die hoopt op veel aanvragen in de volgende rondes. De nieuwe ronde voor aanvragen start op 15 augustus en sluit op 29 september. Daarvoor is een bedrag van € 81.000 aan subsidie beschikbaar.

Monda Heshusius draagt bij het einde van de eerste zittingstermijn het voorzitterschap over aan vicevoorzitter Meindert Schut. Zij zegt meer tijd te willen hebben voor eigen activiteiten en gaat weer boeken schrijven.

Toegang tot de infoavond is vrij. Aanmelding niet nodig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.