Natuurlijk werd er volop geklaagd  over Schiphol als bron van hinder. Maar iemand meldde ook weer ziek te worden van die eeuwige kritiek op de luchthaven, omdat half Amstelveen er zijn brood in verdient. Hoe dan ook, het beleid wordt niet door een lokale partij als Burgerbelangen Amstelveen (bbA) bepaald en ook de gemeenteraad trekt een wat te grote broek aan als die meent dat Den Haag wel naar zijn pijpen zal dansen, gaf voorzitter en oud-wethouder Peter Bot zaterdag toe.

Zijn bbA bood gratis ritjes aan in de Museum Tram, tussen Bovenkerk en Kalfjeslaan, en aan boord van twee trams – een rode uit Wenen en een gele uit Groningen – konden inwoners met bestuurs- en fractieleden van de partij praten. Helemaal overbodig bleek dat niet te zijn, want sommige Amstelveners bleken van het bestaan van een Museumtram niets af te weten…

Festivals

Geklaagd door inwoners werd er ook over de festivals in het Amsterdamse Bos, waarvoor de gemeente Amstelveen vergunningen afgeeft. Een vrouw in de tram had die allemaal over zich heen laten komen, maar het laatste festival Dekmantel, waarover trouwens tot uit Amsterdam-Zuid klachten kwamen, had van haar naar ze zelf zei een azijnpisser gemaakt. ”Het lawaai was niet meer te harden”, zei ze.

Oprichtster Linda Roos van bbA begreep haar wel. Bij het voormalige station Amstelveen vroeg zij zich af of wie klaagt over de geluidshinder van Schiphol wel oog (oor in dit geval) heeft voor de gehoorschade die vaste bezoekers van de festivals en notoire luisteraars van wat tegenwoordig muziek heet vrijwel dagelijks oplopen. “Wij moeten eens kijken wat de aan de vergunningen voor festivals verbonden voorwaarden zijn”, vond Bot.

Beneluxbaan

Waardering was er van veel mensen voor de wijze waarop snel de

werkzaamheden aan de Amstelveenlijn over de Beneluxbaan worden verricht. “Ik sprak met een rijschool-instructeur die vertelde maar één keer misschien vijf minuten stil te hebben gestaan, terwijl hij toch dagelijks over die route rijdt”, zei Bot. Veel klachten kwamen er hij de partij binnen omtrent de afvalellende die in Amstelveen voortduurt en de onzekerheid over de afvalverbranding bij het AEB in Amsterdam. Andere klachten: Losse stoeptegels in Randwijck, files, parkeerbeheer (waarbij sommigen voor en anderen juist tegen betaald parkeren zijn) en de vraag waarom er in hemelsnaam wéér een nieuws zwembad moet komen, wat overigens ook sommigen weer toejuichen.

Speelplaats

En dan was er de klacht dat gehandicapten niet bij de bestaande speelvoorzieningen kunnen. Bot, gehuld in korte broek en T-shirt, zoals het een voormalige sportleraar betaamt: “Er zijn inderdaad maar twee speelplaatsen in de stad die wel toegankelijk zijn voor gehandicapten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je niet elk van de speelplaatsen kunt aanpassen. Maar misschien moeten wij duidelijker maken waar die twee zijn. En er een paar bij maken.” Waaruit dus huiswerk voor zijn fractie voortvloeit.

Monumenten

Dat voor de museumtram was gekozen, is in lijn met Burgerbelangen, een kwart eeuw geleden ontstaan uit een actiegroep voor behoud van de voormalige Leger des Heils kweekschool, als historisch erfgoed. Ook nu nog meldden de affiches op de trams dat bbA zich inzet voor ‘parken, monumenten en erfgoed’. De strijd voor het gebouw van het Leger des Heils mag dan zijn verloren, de partij maakte zich wel met succes sterk voor het tot Rijksmonumenten verklaren van de lokale heemparken.  Bot: ‘Maar  eigenlijk os het totale leef- een woonklimaat belangrijk.” Hoewel er ook veel klachten waren over het feit dat er in Amstelveen in feite geen betaalbare woning is te krijgen. En dáár heeft een lokale partij ook niet direct een oplossing voor….

Foto boven: raadslid Pieter Monkelbaan (buiten in gesprek met voorzitter Peter Bot, via open raam.

4 REACTIES

  1. @bbA, jullie zouden eens moeten onderzoeken hoeveel Amstelveners per jaar met de historische tram meerijden en hoeveel Amstelveners gebruik zouden maken van de rechte, rechtstreekse, veilige en mooie fietsbaan die op dat traject tussen Amstelveen en Amsterdam-Zuid kan worden aangelegd.

    Burgerbelang, daar gaat het jullie toch om? Er kan op zijn minst toch over worden gediscussieerd? Of is dit onderwerp ook al taboe, net als veel andere?

  2. De klacht van er is in Amstelveen geen betaalbare woning te krijgen wordt afgedaan alsof een lokale partij daar niet veel aan kan doen. Daarom hebben ze in het verleden zeker altijd meegestemd met VVD en D’66 als er weer vergunningen voor super de luxe appartementen en stadsvilla’s werden afgegeven. BbA kan heus niet dit probleem oplossen, maar kan er wel aan meewerken, maar dat heeft zij dus nagelaten.
    Wat betreft die festivals kan ik ze wel gelijk geven. Naar mijn idee is het bos voor de natuurbeleving en niet een recreatiepark dat geld moet opleveren voor de diverse gemeentes. Er zijn genoeg verlaten fabriekshallen en leegstaande industrieterreinen in de omgeving.

  3. Mee eens. De openbare ruimte, straten, pleinen, parken en bossen zijn van iedereen en niet alleen van aso’s en herriemakers die het plezier van anderen bederven. In een loods is de herrie lekker oorverdovend en niemand heeft er last van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.