De komende dagen en weken zijn er weer veel wegwerkzaamheden, meldt de gemeente. Het programma ziet er als volgt uit.Van Heuven Goedhartlaan – Selde Rust

Tot en met vrijdag 17 juni is Selde Rust tussen de Strandvliet en aansluiting met de van Heuven Goedhartlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ivm kabelwerkzaamheden. Omleidingen via Zonnestein en Strandvliet. Voetgangers en fietsers kunnen via een vrijgehouden middenstrook de werkzaamheden passeren. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer netjes om het werkvak heen te begeleiden. De werkzaamheden starten ná de ochtendspits (vanaf 09:00 uur).

Judith Leijsterweg

Tot en met vrijdag 8 juli is de Judith Leijsterweg afgesloten i.v.m. de herinrichting van de Schildersbuurt Noord. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid via de Groen van Prinsterenlaan, Rembrandtweg en Lucas van Leydenweg.

 Rembrandtweg afsluiting

Tot en met dinsdag 21 juni is de Rembrandtweg (parallel) inclusief de kruising met de Frans Halslaan afgesloten. Dit in verband met de herinrichting van de Schildersbuurt Noord. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Tot en met vrijdag 17 juni is de Rembrandtweg tussen de rotonde Laan Rozenoord en Van Heuven Goedhartlaan en het Winkelcentrum afgesloten voor het verkeer. Dit i.v.m. het verplaatsen en herinrichten van een voetgangers- en fietsersoversteek. Tijdens de afsluiting kan het verkeer omrijden via de Van Heuven Goedhartlaan, Zonnestein en Rembrandtweg. Het winkelcentrum is berikbaar.

Buitenveldertselaan/Beneluxbaan

Verkeer kan weer vanuit Amstelveen naar Amsterdam weer via de Beneluxbaan. Voorlopig is er daarvoor 1 rijstrook beschikbaar. Vanwege werkzaamheden aan het fietspad aan de westkant van de Buitenveldertselaan, worden fietsers vanuit Amsterdam naar Amstelveen omgeleid via het fietspad aan de oostkant. Dit duurt tot ongeveer 8 juli. Ook wordt 1 rijstrook van de Buitenveldertselaan vanuit Amsterdam naar Amstelveen afgezet. Vanaf 11 juli tot en met 5 augustus wordt de hele rijstrook afgezet en kan verkeer vanuit Amsterdam niet naar Amstelveen via de Buitenveldertselaan/Beneluxbaan.

 Ouverture

 In verband met aanleggen van werkpoorten wordt er van maandag 20 juni tot en met 24 juni een rijstrook afgezet. De werkzaamheden vinden plaats buiten de spits tussen 09.00 uur – 16.00 uur . Het fietspad en voetpad wordt afgezet tijdens de aanleg van de werkpoorten. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen via de afgezette rijstrook de werkzaamheden veilig passeren. Verkeersregelaars zijn aanwezig.

Noorderkroon/ Grote Beer

Op vrijdag 17 juni zijn de Noorderkroon en Grote Beer tuusen de Poortwachter en Steenbok afgesloten in verband met asfaltereingswerkzaamheden. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is een volledige afsluiting van de rijbaan en aangelegen fietsstroken en parkeervakken noodzakelijk. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan – Gondel. Verkeer vanuit de wijken wordt d.m.v. bebording de wijk uitgeleid.

Bovenkerkerweg

Van maandag 20 juni tot en met donderdag 7 juli zijn er werkzaamheden aan de Bovenkerkerweg tussen de Beneluxbaan en de Spinnerij. De Bovenkerkerweg wordt tijdens de uitvoering niet afgesloten voor het verkeer. In beide richtingen is maximaal 1 rijstrook beschikbaar.

 Keizer Karelweg 

Van maandag 20 juni 07:00 uur tot 1 juli 17:00 uur vinden op werkdagen werkzaamheden plaats op de Keizer Karelweg. Alle richtingen blijven volledig voor het verkeer toegankelijk. Werkverkeer zal aan- en afvoeren via een poort in de toerit richting Badhoevedorp.

In het weekend van vrijdag 1 juli 23:00 uur tot maandag 4 juli 05:00 uur is op de Keizer Karelweg één rijstrook afgezet voor het verkeer van zuid naar noord t.h.v. de A9. Hierdoor is er beperkte capaciteit beschikbaar voor het verkeer. Hierbij blijven wel alle richtingen beschikbaar voor het verkeer. Om de verkeershinder rondom de Keizer Karelweg zoveel mogelijk te beperken zal een grootschalige adviesroute worden toegepast. Het verkeer in Amstelveen dat naar de A9 of naar het Stadshart wil rijden, krijgt het advies om te rijden via de Beneluxbaan (S109). De adviesroutes zullen extra worden ondersteund door de tekstwagens.

Verkeershinder kruising Laan Nieuwer Amstel – Burgemeester A. Colijnweg – Amstelveen

Tot en met vrijdag 15 juli is er verkeershinder door het aanbrengen van een persleiding door de kruising van de Laan Nieuwer Amstel – Burgemeester A. Colijnweg. Door een gesprongen waterleiding is de planning enigszins aangepast.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Ten tijde van fase 1 en fase 2 wordt een rijstrook afgezet voor het verkeer. Het verkeer op de kruising wordt geregeld door een verkeersregel installatie. Ten tijde van fase 2 worden extra verkeersregelaars ingezet om nood- en hulpdiensten en lijnbussen op te vangen en te begeleiden.

Hieronder een overzicht van de fasering, werkzaamheden en verkeersimpact:

Fase 1: Periode van tot en met donderdag 16 juni 07:00 uur. Aanleg persleiding noordzijde kruising. Verkeer kan passeren via de zuidzijde

Fase 2: Periode van donderdag 16 juni tot uiterlijk vrijdag 24 juni 16:00 uur. Aanleg persleiding zuidzijde kruising. Rijrichting van en naar de Laan Nieuwer- Amstel is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via rotonde Nieuwe Meerlaan.

Fase 3: Periode van maandag 20 juni t/m vrijdag 15 juli. Aanleg persleiding in zuidelijke berm inclusief aansluiten. Bermafzetting aan de zuidzijde van de kruising.

Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op:

www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.

4 COMMENTS

 1. 11 juli tot 5 augustus wordt dus problematisch vanuit Amsterdam Amstelveen in te komen als buitenveldertselaan daar richting Amstelveen dicht is. Amstelveenseweg zal dan opstoppingen geven.

  En waarom is er langdurig maar een rijstrook beschikbaar op de buitenveldertselaan richting Amsterdam? De bushalte waarvoor eea is afgezet lijkt klaar’

  • Ja ook mij viel dat al diverse keren op.
   Maar ja dit is de bv Nederland, dat waanzinnig gave land volgens Rutte.

 2. Trouwens welke briljante idioot heeft verzonnen dat tegelijkertijd vanaf 22 juli de a10zuid en een stuk van de a4 dicht is waardoor mensen de a9 moeten gebruiken. Ergo men zal proberen daar te komen. En dat via een eenbaansweg de Amstelveenseweg.

  Een totaal verkeersinfarct kan je verwachten. Nog erger dan toen buitenveldertselaan naar Amsterdam dicht was.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.