Op zaterdag 26 maart komt de ooit door de BBC tot beste Bob Marley tribute uitgeroepen band Rootsriders weer naar Poppodium P60. De band wist een vierde plek in de wacht te slepen in het populaire SBS 6-programma The Tribute, battle of the bands. Later dit jaar mag de band een optreden verzorgen in Ziggo Dome.

Met de Living Legend Tour 2022 wil de groep benadrukken dat de koning van de reggae ruim 40 jaar na zijn dood nog altijd enorm tot de verbeelding blijft spreken.

Boodschap

Zijn boodschap van verbroedering (én emancipatie) lijkt anno 2022 relevanter dan ooit. In een tijd waarin grote groepen in de samenleving tegenover elkaar zijn komen te staan benadrukken Rootsriders dat alleen liefde voor en compassie met elkaar ons weer nader tot elkaar kunnen brengen. Het was juist daarom dat de band, die vierde werd in het nieuwe SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’, One Love had uitgekozen als hun toepasselijke openingsnummer, waarmee zij glansrijk naar de volgende ronde door mochten.

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse en oud The Voice runner-up Mitchell Brunings zijn bekende oud-leden.

Living Legend TourKaarten voor de show kosten €19 en zijn beschikbaar via: www.p60.nl/26-03-2022/rootsriders

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.