Met woorden moet je oppassen in deze genderneutrale tijd. Hoe werd die tot nu toe en hoe wordt het taboe op bijvoorbeeld het gebruik van ‘dames en heren’ in kunst, media en literatuur vertaald?  Zaterdag 12 maart (14.30 uur) gaan in het Cobra Museum schrijver Maxim Februari, fotograaf Harmen Meinsma en filmmaker Chris Rijksen onder leiding van wetenschapper Linda Duits in gesprek over gender en beeldvorming.

Wethouder Marijn van Ballegooijen zorgt voor een openingswoord op het symposium.

Lichaam centraal

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het museum in samenwerking met de bibliotheek in het kader van de Cobra-tentoonstelling ‘Clandestien: Het lichaam centraal’. Vragen die behandeld worden: Op welke manier speelt gender een rol in hun werk? Hoe was dit tien jaar geleden en wat hopen zij voor de toekomst? Welke vraag zou jij hen over dit onderwerp willen stellen? Clandestien toont fotografie van meer dan 60 kunstenaars, stuk voor stuk een ode de aan diversiteit. “Hun schoonheid ligt vooral in de persoonlijke expressie van de geportretteerde”, zeggen de organisatoren.  “De makers zoeken het buiten de geldende normen en schoonheidsidealen en doen een pleidooi om het lichaam in alle verschijningsvormen te waarderen.”

Het programma voor het symposium: 14.30 – 15.30 uur Inloop & mogelijkheid om de tentoonstelling bekijken; 15.30 – 15.40 uur Openingswoord door wethouder Marijn van Ballegooijen; 15.45 – 16.45 uur Paneltalk met gasten; 16.45 – 17.30 uur Gelegenheid om na te praten in de voordrachtszaal.

 Meer informatie en kaartverkoop op: www.cobra-museum.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.