Het bestuur van de Voedselbank in Amstelveen is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Willem Loonen heeft in die functie na een jaar om gezondheidsredenen afgehaakt.

Willem Loonen (67) nam begin vorig jaar de voorzittershamer over van Annick Visser. Die trad enkele jaren geleden aan, toen een nieuw bestuur na een crisis aantrad en coördinator en voorzitter Grea Twint werd weggestuurd.

Bestuurstaken

Volgens het bestuur zijn onder leiding van Loonen “belangrijke stappen gezet in het verbeteren van de bestuurlijke organisatie van onze Voedselbank”. Om zijn herstel na een operatie te bespoedigen, wil hij meer tijd aan het revalidatietraject schenken. Zijn taken worden tijdelijk binnen het bestuur verdeeld.

Intussen heeft de Voedselbank vorig jaar ruim € 16.000 moeten uitgeven aan de inkoop van groenten en fruit. Vooral die producten worden overal in het land minder aangeboden aan voorheen. De krimp bedraagt een kwart, melden de voedselbanken in Nederland. Een oorzaak daarvan is dat bedrijven als supermarkten meer bezuinigen.

2 COMMENTS

  1. Maak de voedselbank overbodig, is mijn devies aan het Amstelveense college. Een rijke gemeente zou dit niet moeten faciliteren. En natuurlijk begrijp ik hoeveel geld je ook ertegenaan gooit, als mensen niet met geld om kunnen gaan is het dweilen met de kraan open, maar zet dan in op meer bewindvoering en stel je ten doel de voedselbanken overbodig te maken. Het staat zo armoedig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.