In de Bibliotheek aan het Stadsplein wordt een collegereeks over filosofie op vier woensdagochtenden gehouden, die op 21 oktober (10.30-11.30 uur) begint. ‘Filosofie in perspectief’ heet de cursus, die vijftien euro voor leden en twintig voor niet-leden kost. Organisatie samen met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.

Tijdens deze reeks (21 en 28 oktober en 4 en 11 november) vertelt een zekere Paulien over filosofie en gaat in gesprek met de cursisten over hoe die zelf over bepaalde thema’s nadenken. Eén van deze thema’s is onze geschiedenis. Vragen daarbij zijn: delen we allemaal dezelfde geschiedenis? Wat moet er in de geschiedenisboeken staan en hebben sommige verhalen meer waarde dan de andere?

Vrijheid

Een tweede thema is ‘Vrijheid’ en hoe men daar volgens de bekende filosofen mee om moeten gaan. En hoe gaan wij zelf om met botsende vrijheden?

Men is het niet verplicht alle vier de colleges te bezoeken en er worden  maatregelen omtrent corona toegepast. Kaartjes zijn te koop via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

Foto: Marcel Krijgsman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.